Leusden,
16
december
2021
|
14:37
Europe/Amsterdam

Nieuwe Polo GTI - de hot hatch die alles heeft - nu te bestellen

  • Herkenbare sportiviteit met iconische GTI-accenten
  • 207 pk aan rijplezier, adaptief onderstel met XDS sperdifferentieel
  • Technologie uit hogere segmenten: standaard IQ.Light LED Matrix-koplampen, IQ.DRIVE Travel Assist en Digital Cockpit
Samenvatting

De nieuwe Polo GTI is met ingang van vandaag leverbaar, vanaf € 37.990* (prijs per 1 januari 2022), en heeft het allemaal. De kenmerkende GTI-look verraadt al dat indrukwekkende prestaties en rijplezier in de nieuwe ‘hot hatch’ op perfecte wijze samenkomen. Daarbij is de Polo GTI digitaal en connected. Met features als IQ.Light LED Matrix-koplampen en IQ.DRIVE Travel Assist beschikt hij bovendien over innovatieve technologieën die je voorheen alleen in hogere segmenten zag.

Bij de nieuwe Polo GTI draait alles om rijplezier. De motor daarachter is de 2.0 TSI turbo-benzinemotor met dubbele injectie en elektronische klephoogteverstelling aan de inlaatzijde, met een vermogen van 152 kW/207 pk. Het maximale koppel van 320 Nm is beschikbaar in het brede toerengebied van 1.500-4.500 tpm. De pure power wordt via een automatische zeventraps DSG-transmissie overgebracht op de voorwielen. De acceleratie van 0-100 km/u vergt slechts 6,5 seconden, de topsnelheid bedraagt 240 km/u.

Adaptief onderstel met XDS sperdifferentieel

De tweede bepalende rijplezier-factor is het standaard Sport Select onderstel. Dit verlaagde en sportief afgestemde adaptieve onderstel biedt keuze uit twee schokdempersettings voor dynamiek op maat. Het elektronische sperdifferentieel XDS draagt eveneens bij aan het pure GTI-gevoel. In de Sport-stand staan ook de motor en transmissie op hun scherpst afgesteld. Zelfs de uitlaatsound is dan extra intens. Daarnaast zijn er de rijprofielen Individual, Normal en Eco.

Een échte GTI

Er kan geen misverstand over bestaan: met sportieve bumpers, de honingraatgrille, zwarte dorpels, 17 inch lichtmetalen velgen ‘Milton Keynes’ (18 inch ‘Faro’ optioneel), donker getinte ramen achter en rode accenten is de Polo GTI een hele échte. Hij combineert deze traditionele designelementen met innovatieve hightech features. Zo heeft hij standaard IQ.Light LED matrixkoplampen inclusief een opvallende lichtstrip tussen de lichtunits. Bij de LED-achterlichtunits zijn dynamische richtingaanwijzers en een specifieke remlichtanimatie inbegrepen.

Digitaal en connected

In de reguliere nieuwe Polo-modellen is de Digital Cockpit al standaard, net als in de Polo GTI. Optioneel is er bovendien de Digital Cockpit Pro, waarbij de weergave van het 10,25 inch (26 cm) display geheel naar eigen wens is aan te passen. Het Multimediasysteem ‘Ready to Discover’ met 20,3 cm kleurentouchscreen is eveneens standaard en met Streaming & Internet is de Polo GTI altijd online. Uiteraard zijn smartphones eenvoudig draadloos te koppelen (via Apple CarPlay of Android Auto) en geeft We Connect Plus toegang tot vele online diensten. Al deze innovatieve features komen perfect tot hun recht in een interieur dat 100% GTI is. Eyecatchers zijn het multifunctionele, met leer beklede sportstuur met schakelpaddles, sportstoelen met de kenmerkende GTI-ruitjesbekleding en de zwarte dakhemel. 

Slimmer dan ooit

De Polo GTI beschikt over geavanceerde technologie die je tot voor kort alleen in modellen uit hogere segmenten vond. De al eerder genoemde standaard IQ.Light LED Matrix-verlichting is een goed voorbeeld. Hiermee is het mogelijk om met grootlicht te rijden zonder daarbij tegenliggers te verblinden. Een andere highlight is IQ.Drive Travel Assist. Hiermee kan de Polo GTI gedeeltelijk autonoom (level 2) rijden. Door een slimme samenwerking van de diverse assistentiesystemen houdt de Polo GTI automatisch een veilige afstand tot voorliggers en blijft hij keurig tussen de wegmarkeringen. Zo wordt GTI-rijden nog veiliger én relaxter. Ook de automatische Climatronic airconditioning met twee klimaatzones en Park Distance Control met parkeersensoren voor en achter zijn standaard op de nieuwe Polo GTI. 

Kortom: in alle opzichten is de nieuwe Polo GTI meer dan compleet uitgerust. Voor wie toch nog meer wil en een Polo GTI op maat wenst, is er keuze uit vier Design-, Multimedia-, Comfort- en Assistance-pakketten.

De nieuwe Polo GTI is leverbaar vanaf € 37.990* (prijs per 1 januari 2022). Hij is nu naar eigen wens samen te stellen in de configurator. Net als andere Polo-modellen wordt hij standaard geleverd met 4 jaar garantie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.