Leusden,
16
september
2020
|
20:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Golf ‘Beste Nieuwkomer’ bij Zakenauto van het Jaar-verkiezing

  • Vakjury: Golf 8 neemt van buiten en binnen en ook technisch een forse stap
  • Aanbod Golf 8 breder dan ooit met maar liefst vier geëlektrificeerde aandrijflijnen
Samenvatting

Nadat vorig jaar de Volkswagen Polo tot Zakenauto van het Jaar 2020 is bekroond, valt Volkswagen dit jaar opnieuw in de prijzen. Tijdens de Zakenauto van het Jaar-verkiezing van vakblad Automobiel Management is de nieuwe Volkswagen Golf uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer.

“De Golf 8 is de nieuwste incarnatie van een decennialang (acht autogeneraties zelfs) succesverhaal. De Golf neemt met zijn nieuwe ontwerp van buiten en van binnen forse stappen en ook de techniek is flink opgewaardeerd.” Aldus de motivatie van de vakjury om de nieuwe Golf uit te roepen tot Beste Nieuwkomer.

Hightech voor een bestaande én nieuwe klantenkring

Rinke van Keimpema, directeur van Volkswagen Nederland, is trots op de titel: “Het is geweldig om met een nieuw model direct te scoren. Met de achtste generatie Golf bedienen we een trouwe klantenkring én spreken we nieuwe doelgroepen aan. Een belangrijke factor daarbij is de hoogwaardige technologie die in de auto is verwerkt.” 

De nieuwe Golf is 100% connected en voorzien van de nieuwste veiligheidsvoorzieningen. Zo heeft de Golf standaard altijd een volledig digitale cockpit en dankzij een vaste simkaart is de Golf altijd online en kan de klant gebruik maken van diverse ‘We Connect’ online diensten. Bijkomend voordeel is dat de Golf Car2X heeft, waardoor de auto kan communiceren met andere voertuigen. Op het gebied van veiligheid onderscheid de Golf zich verder met standaard LED-koplampen en -achterlichten en een Lane Assist rijstrookassistent. Bovendien is het aanbod op het gebied van aandrijflijnen breder dan ooit. Naast de geavanceerde TSI-benzineversies en de TDI-dieselmodellen is de Golf er met liefst drie 48 Volt mild-hybridetechnologie (eTSI) motoren en met plug-in hybrideversies (GTE en Style 1.4 eHybrid). Ook is de sportieve Golf GTI met 245 pk weer van de partij en zojuist heeft Volkswagen de Golf Variant aangekondigd. Deze combineert alle (winnende) eigenschappen van de Golf 8 met de ruimte en veelzijdigheid van een stationwagon.

Zakenauto van het Jaar-verkiezing

De Zakenauto van het Jaar-verkiezing van Automobiel Management bestaat al sinds 1987. Bij deze verkiezing staat de praktijk centraal: genomineerde auto’s moeten zich op de weg hebben bewezen, vooral op het gebied van kilometerkosten. De vakjury heeft daar alle kennis over in huis en bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen, vertegenwoordigers van grote fleetowners, onafhankelijke lease-experts en vakjournalisten. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.