Leusden,
21
april
2017
|
13:16
Europe/Amsterdam

NIEUW: overal laden met Volkswagen en Eneco voor vast bedrag per maand

Overal laden voor vast bedrag per maand

  • e-Golf overal (snel)laden tegen vaste, scherpe tarieven en zonder verrassingen
  • Gezamenlijk initiatief van Volkswagen en Eneco maakt elektrisch rijden bereikbaarder dan ooit

Volkswagen en Eneco introduceren een laadabonnement met Eneco HollandseWind®, waarmee e-Golf-rijders bij alle laadpalen in Nederland groene stroom kunnen (snel)laden voor een vast bedrag per maand. Samen met de scherpe leasetarieven van de e-Golf maakt dit nieuwe laadabonnement elektrisch rijden niet alleen makkelijker en CO2-neutraal, maar ook bereikbaarder dan ooit.

Het nieuwe HollandseWind laadabonnement van Volkswagen en Eneco – dat maandelijks opzegbaar is – werkt met 7 verschillende bundels die gebaseerd zijn op het aantal te rijden kilometers per jaar. Zo is de 10.000 km bundel (1.667 kWh) verkrijgbaar voor 35 euro1 per maand. De prijs voor de 20.000 km bundel (3.333 kWh) bedraagt 70 euro1 per maand en voor 30.000 km (4.167 kWh) is dat 105 euro1.

Geen verrassingen achteraf
Een belangrijk voordeel van deze bundels is dat de energiekosten vooraf duidelijk zijn. Dat betekent geen verrassingen achteraf, ook al omdat je door het vaste maandbedrag niet meer wordt geconfronteerd met (start)tarieven die per aanbieder variëren. Het daadwerkelijke energieverbruik wordt doorlopend gemonitord en eventuele meer gereden kilometers (buiten de bundel) worden tegen een scherp, vooraf overeengekomen tarief verrekend. Indien er minder kilometers worden gereden, dan gaan de niet gebruikte kWh’s gewoon mee naar het volgende jaar. Desgewenst kan zonder meerkosten worden gekozen voor een grotere of kleinere bundel.

Tot 50% besparing op brandstofkosten
Het nieuwe HollandseWind laadabonnement, dat exclusief is voorbehouden aan de nieuwe e-Golf, is niet alleen 100 procent groen, maar biedt ook belangrijke financiële voordelen. Dit laadabonnement helpt e-Golf-rijders namelijk bij het tot wel 50 procent besparen op de brandstofkosten ten opzichte van die van een vergelijkbare Golf op benzine.

Bij een jaarkilometrage van 20.000 bedragen de maandelijkse brandstofkosten voor een vergelijkbare Golf 1.5 TSI DSG, 140 euro1 per maand versus 70 euro1 voor de e-Golf.2

Meer financiële voordelen
Naast de lage energiekosten biedt de e-Golf nog meer financiële voordelen. Zo is deze elektrische aangedreven Volkswagen niet alleen vrijgesteld van BPM en wegenbelasting, maar komt hij bij zakelijk gebruik ook in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA).

Het maandelijkse leasetarief voor de e-Golf komt zo bij Volkswagen Financial Services op 515 euro1 (op basis van 48 maanden en 20.000 km/jaar). Inclusief de energiebundel van 70 euro (20.000 km/jaar) komen de totale kosten op 585 euro1 per maand.

Met dit aantrekkelijk lage leasetarief en het nieuwe Eneco HollandseWind® laadabonnement is elektrisch rijden meer dan ooit een alternatief voor rijden op benzine of diesel.

Zakelijke rijders profiteren van slechts 4% bijtelling en kunnen deze elektrische Golf al rijden vanaf 52 euro5 netto bijtelling per maand.

Actieradius van 300 km
De nieuwe e-Golf is de aanvoerder van een breed aanbod elektrische Volkswagens. Het 35,8 kWh accupakket van deze volledig elektrische Volkswagen zorgt voor een zeer bruikbare actieradius van maximaal 300 km3. De elektromotor levert 100 kW/136 pk. Met de 7,2 kW-lader is de accu in minder dan 5½ uur volledig op te laden. Met een 40 kW snellader laadt de accu in 45 minuten voor 80% op. De zeer rijk uitgeruste e-Golf is leverbaar vanaf 38.970 euro4. Het maandelijkse leasetarief voor de e-Golf komt bij Volkswagen Financial Services, op 518 euro1 (op basis van 48 maanden en 20.000 km/jaar).

Zakelijke rijders profiteren van slechts 4% bijtelling en kunnen deze elektrische Golf al rijden vanaf 52 euro5 netto per maand.

Meer informatie over de nieuwe e-Golf en het nieuwe HollandseWind laadabonnement van Volkswagen en Eneco is beschikbaar op de website van Volkswagen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

1) Genoemd tarief na MIA aftrek, exclusief BTW.

2) Bij deze calculatie is uitgegaan van een benzineverbruik van 6,2 l per 100 km, een brandstofprijs van €1,36 excl. btw en een jaarkilometrage van 20.000 km. De gemiddelde benzinekosten per maand bedragen dan € 140 excl. btw. Het laadabonnement o.b.v. 20.000 km per jaar kost € 70 excl. btw per maand.

3) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

4) De vanafprijzen van de e-Golf zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

5) Fiscale bijtelling gebaseerd op fiscale waarde van 37.900 euro en een inkomstenbelastingpercentage van 40,8%.