Leusden,
16
november
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Nederlander Cor Steenstra in de prijzen bij Volkswagen designcompetitie

Samenvatting

Volkswagen AG heeft vorige week de winnaars van de internationale designcompetitie ‘ID.3 of the Year 2050’ bekendgemaakt. Van alle baanbrekende inzendingen is het ontwerp van de Nederlandse designer Cor Steenstra bekroond met de derde prijs.

Vorige week werden de prijzen uitgereikt aan de drie winnaars van de designcompetitie. De hoofdprijs ging naar Linus Combüchen, de tweede prijs naar Lumin Badziong en onze landgenoot Cor Steenstra eindigde op een derde plaats in de internationale wedstrijd. De winnaars ontvingen hun prijzen uit handen van Klaus Zyciora, Hoofd Design van de Volkswagen Groep, en Jozef Kabaƈ, Hoofd Volkswagen Design.

Zelfrijdende auto

In hun ontwerpen hebben de winnaars de belangrijkste trends van dit moment verder uitgewerkt: digitalisatie, milieuvriendelijke voortstuwing en autonome mobiliteit. Vertaald naar vormgeving betekent dit een perfecte stroomlijn, een ruimtelijk interieur en veelzijdigheid. Linus Combüchen, winnaar van de eerste prijs, ontwierp een zelfrijdende auto met een grote panoramische voorruit. Zijn motto: als je niet zelf hoeft te sturen, kun je zorgeloos bekijken wat er om je heen gebeurt.

Respectabel

Tijdens de internationale designcompetitie ‘ID.3 of the Year 2050’ werd onze landgenoot Cor Steenstra bekroond met de derde prijs. Daarmee bereikt de Nederlander een nieuw hoogtepunt in zijn respectabele loopbaan als designer. Na afronding van zijn studie aan de gerenommeerde Royal College of Art in Londen was Steenstra werkzaam voor diverse grote autoconcerns, om in 1994 het consultancybureau Foresee Car Design op te richten. Steenstra is één van de grondleggers op het gebied van de volledige integratie van computertechnologie in het ontwerpproces van voertuigen.

3D-geprint ontwerp

Momenteel kan niemand zeggen of de winnende ontwerpen uit de designcompetitie op een zeker moment werkelijkheid zullen worden. Maar een ding staat vast: winnaar Linus Combüchen kan zijn ‘ID.3 of the Year 2050’ spoedig thuis verwachten. Hij ontvangt een 3D-geprint model van zijn ontwerp in een schaal 1:4. Daarmee heeft hij een van de belangrijkste doelen van elke ontwerper bereikt: het realisatie van een toekomstvisie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.