Leusden,
20
juni
2016
|
09:42
Europe/Amsterdam

Manoeuvreren met aanhangers kinderspel met Trailer Assist van Volkswagen

  • Slim assistentiesysteem neemt besturing over bij achteruitrijden met aanhanger of caravan
  • Trailer Assist nu al leverbaar op Passat, Touran en nieuwe Tiguan

De zomer is de tijd van vakantie en klussen. Dat betekent ook: hoogseizoen voor caravans en aanhangers. Zeker voor minder ervaren aanhanger-/caravanrijders kan manoeuvreren lastig zijn. Daarom biedt Volkswagen ‘Trailer Assist’. Hiermee is een aanhanger ook op onoverzichtelijke parkeerplaatsen van bouwmarkten eenvoudig in te parkeren en krappe campings en bochtige wegen leveren voor caravanrijders geen stress meer op.

‘Trailer Assist’ is op dit moment leverbaar op de Volkswagen Passat, de Touran en de nieuwe Tiguan. Het innovatieve assistentiesysteem bespaart tijd én vooral ergernis, ook omdat het eenvoudig is te bedienen. Bij een uitdagende manoeuvre drukt de bestuurder om te beginnen op de speciale knop. Vervolgens is de verstelknop van de buitenspiegels te gebruiken als een joystick om de gewenste richting te bepalen. De elektromechanische stuurinrichting voert vervolgens volautomatisch de juiste stuurbewegingen uit. De bestuurder hoeft alleen nog maar gas te geven of te remmen.

Geavanceerd systeem, eenvoudig in gebruik
Bij het manoeuvreren speelt de achteruitrijcamera een belangrijke rol. Op basis van de gegevens hiervan wordt de draaihoek van de aanhanger of caravan bepaald en de juiste stuuruitslag berekend. Zo wordt achteruit rijden en inparkeren met aanhangers en caravans kinderspel. ‘Trailer Assist’ is weliswaar een geavanceerd systeem, maar het is eenvoudig te gebruiken. Precies dat is een belangrijk doel van alle innovatieve technologieën van Volkswagen.