Leusden,
11
december
2019
|
10:36
Europe/Amsterdam

Makkelijk en snel een APK plannen met Google Assistant

Makkelijk en snel een APK plannen met Google Assistant

  • Nieuw in Nederland: makkelijk en snel met je stem een afspraak met Volkswagen inplannen
Samenvatting

“Hey Google, praat met Volkswagen Nederland”. Zo kan het inplannen van een APK vanaf nu beginnen. En dat op elk gewenst moment, al is het twee uur ’s nachts. Deze nieuwe manier van APK’s inplannen is de volgende stap van Volkswagen om klanten het bij checks en onderhoud van hun auto nóg makkelijker te maken.

Volkswagen-rijders kunnen al een tijdje op verzoek automatisch een seintje krijgen als het tijd is voor de APK en deze direct inplannen in agenda van de dealer. Dat kon al via de laptop en smartphone en nu ook met het handige Google Assistant door eenvoudig en snel een gesprek met Volkswagen Nederland te starten. Wel zo makkelijk.

Gerichte vragen

Zodra Google Assistant contact heeft gelegd, helpt Volkswagen Nederland de klant verder om een afspraak in te plannen op basis van een aantal gerichte vragen. Bijvoorbeeld op welke datum de APK bij voorkeur dient te gebeuren en om welke Volkswagen (kenteken) het gaat. Als alle gegevens compleet zijn, wordt de afspraak gelijk ingepland en bevestigd bij de gewenste dealer. 

Als het aan Volkswagen ligt, is het plannen van een APK met Google Assistant nog maar het begin van een nieuwe serie diensten die klanten optimaal ontzorgt. De opgedane klantervaringen worden door Volkswagen gebruikt om de dienstverlening steeds verder te verhogen.

Een APK voor een Volkswagen plannen via Google Assistant kan nu op een smartphone of via de Google Nest Hub. Binnenkort is het ook mogelijk om dit te doen via de Google Home.

Meer informatie over het inplannen van APK’s via Google Assistant is hier te vinden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.