Leusden,
20
april
2021
|
13:20
Europe/Amsterdam

Jarige Wegenwacht gaat elektrisch met Volkswagen ID.4

  • Wegenwacht presenteert elektrische ID.4 pechhulpauto tijdens 75-jarig jubileum
  • Aanhanger met ruim bemeten accu om EV-rijders snel weer op weg te helpen
  • ANWB Wegenwacht en Volkswagen trekken al decennialang samen op
Samenvatting

Tijdens de viering van zijn 75-jarige bestaan heeft de Wegenwacht met de Volkswagen ID.4 een nieuw, volledig elektrisch aangedreven hulpvoertuig in gebruik genomen. De ID.4 is speciaal uitgerust om berijders van EV’s onderweg optimaal van dienst te kunnen zijn. Zo rijdt de ID.4 met een aanhanger waarin een mobiele acculader is opgenomen.

De ANWB Wegenwacht viert dat het al 75 jaar pechhulp verleent aan automobilisten die onderweg zijn. Dit bijzondere jubileum valt samen met een grote verandering op het gebied van (auto)mobiliteit: de snelle opkomst van elektrische aandrijving. Daarom grijpt de ANWB de mijlpaal ook aan om een nieuw, volledig elektrisch aangedreven wegenwachtvoertuig te presenteren: de ruime Volkswagen ID.4. Deze auto gaat de Nederlandse (snel)wegen op met een aanhanger die is voorzien van een mobiele acculader. Daarmee is de Wegenwacht in staat om een stilgevallen EV snel bij te laden. In pakweg een kwartier krijgt de gestrande auto voldoende energie om naar de dichtstbijzijnde laadpaal te rijden. De aanhanger, die ook aan andere wegenwachtvoertuigen is te koppelen, werd door een medewerker van de ANWB Wegenwacht ontwikkeld.

Volkswagen hofleverancier van wegenwachtvoertuigen

Volkswagen en de ANWB Wegenwacht trekken al decennialang samen op. Eind jaren ’70 van de vorige eeuw nam de Wegenwacht bijvoorbeeld al de eerste Golf-modellen in gebruik. De Golf groeide uit tot een vaste waarde bij de Wegenwacht. In 1996 kreeg hij gezelschap van Polo’s en van de Volkswagen Transporter (T4). Die auto voldeed zo goed, dat de Wegenwacht ook de T5-modellen en de T6 (huidige generatie) in gebruik nam. In 2004 verving de Volkswagen Touran de Golf bij de Wegenwacht, en sinds 2010 zet de Wegenwacht ook Caddy-modellen in. De schuifdeuren van de Caddy maken werken langs de weg veiliger.

Omdat duurzaamheid en innovatie speerpunten van de Wegenwacht zijn, koos de pechhulpdienst in 2018 voor de 100% elektrisch aangedreven e-Golf voor inzet in grote steden. Met snelle acceleraties én doordat hij geen schadelijke gassen uitstoot, is de auto daar volledig in zijn element.

* Bron beeldmateriaal: ANWB en De Beeldredacteur

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.