Leusden,
03
juni
2016
|
09:57
Europe/Amsterdam

‘Interior Design of the Year’ award voor Volkswagen BUDD-e

  • Prijs voor intuïtief bedieningsconcept en innovatief interieur met lounge-ambiance
  • Prijsuitreiking tijdens ‘Automotive Interiors Expo 2016’ in Stuttgart

Het futuristische interieurconcept van de Volkswagen BUDD-e is onderscheiden met de ‘Interior Design of the Year’ award. De prijs werd uitgereikt tijdens de ‘Automotive Interiors Expo 2016’ in Stuttgart, waar ’s werelds beste designers, innovaties en auto-interieurs in de kijker stonden.

Namens Volkswagen en het designteam onder leiding van Hoofd Design Klaus Bischoff namen Tomasz Bachorski, Hoofd Interieurdesign, en Gustav Hofmann, Hoofd Interfacedesign, de felbegeerde ‘Interior Design of the Year’ award in ontvangst.

"De BUDD-e, die Volkswagen tijdens CES 2016 heeft gelanceerd, biedt een fascinerende blik op wat Volkswagen voor de toekomst in petto heeft. Met die showauto als uitgangspunt valt het nodige van Volkswagen te verwachten voor de volgende generatie aan interieurtechnologieën en –ontwikkelingen,” licht Graham Johnson van Automotive Interior Awards het juryrapport toe. De jury van de verkiezing bestond uit 17 internationaal toonaangevende auto- en designjournalisten die hun stem uitbrachten in zes categorieën.

Begin dit jaar onthulde Volkswagen tijdens CES 2016 in Las Vegas de innovatieve, elektrisch aangedreven BUDD-e conceptcar. Kenmerkend voor het studiemodel is de intuïtieve bediening van het instrumentarium en de overige features en de hoeveelheid licht die het in interieur domineert. Na met behulp van een gebaar de schuifdeur geopend te hebben, stapt de bestuurder een interieur binnen dat meer weg heeft van een lounge dan van een auto. Wanneer de voorpassagier bijvoorbeeld met de inzittenden achterin wil praten, kan hij of zij de voorstoel omdraaien. Achterin bevinden zich twee normale stoelen en een zitplaats in lengterichting. Een grote 34 inch monitor is geïntegreerd in de zijkant van het studiemodel van Volkswagen.