Leusden,
19
februari
2016
|
09:22
Europe/Amsterdam

Innovatie- en designawards voor Volkswagen Tiguan, Touran en BUDD-e

Volkswagen is drievoudig winnaar van de Plus X Awards voor innovatie, en heeft tot tweemaal toe een iF Design Award gewonnen. De nieuwe Tiguan en Touran, en het BUDD-e studiemodel namen daarmee in totaal vijf belangrijke innovatieve- en designprijzen mee naar huis. 

De Plus X Award, ‘s werelds belangrijkste onderscheiding voor innovatie in technologie, sport en lifestyle, werd door de jury liefst drie keer aan een model van Volkswagen toegekend. De nieuwe Tiguan en Touran wonnen de prijs voor 'Hoge Kwaliteit, Design, Gebruiksgemak & Functionaliteit'. De titel in de categorie ‘Innovatie & Design’ viel te beurt aan de revolutionaire BUDD-e conceptauto, die afgelopen januari op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas aan de wereld werd gepresenteerd.

Erkenning voor design
Volkswagen kreeg onlangs tevens erkenning van de internationale jury van de iF Design Awards, die het design van de nieuwe Touran en Tiguan onderschreef met de '2016 iF Design Award'. De bokaal is één van de meest toonaangevende designprijzen en wordt al meer dan zestig jaar beschouwd als dé onderscheiding op het gebied van productdesign.