Leusden,
03
september
2019
|
10:10
Europe/Amsterdam

ID.R racet in 7:38.585 minuten naar ‘hemelpoort’

ID.R racet in 7:38.585 min. naar ‘hemelpoort’

  • 10,9 km lange ‘Weg naar de Hemel’ kronkelt in 99 bochten naar 1.300 meter hoogte
Samenvatting

Volkswagen heeft in China een nieuw hoogtepunt bereikt. Met Romain Dumas aan het stuur bedwong de elektrische ID.R de iconische Tianmen bergweg in 7:38.585 min - de snelste tijd ooit op dit unieke parcours. Na records op Pikes Peak (VS), het Goodwood Festival of Speed (GB) en de Nürburgring (D) is dit een nieuwe mijlpaal voor de Volkswagen ID.R.

De ID.R heeft op de Tianmen-berg in China opnieuw laten zien waar elektromobiliteit van morgen vandaag al toe in staat is. De ID.R toont keer op keer aan dat bestaande records zijn te breken én nieuwe maatstaven zijn te zetten met een elektrische aandrijving. Tegelijkertijd laat de ID.R zien hoe spannend de mobiliteit van morgen is. 

Een veeleisende route – voor mens en machine

De ‘Tianmen Shan Big Gate Road’ is extreem en veeleisend. De wereldberoemde route is 10,906 km lang, telt 99 haarspeldbochten en voert naar de ‘poort van de hemel’, een 131,5 meter brede natuurlijke boog. Op het traject wist Romain Dumas snelheden tot 230 km/h te bereiken. Daarnaast stonden extreme remacties in smalle tunnels op het menu. Dumas overwon alle uitdagingen met glans en zette met een tijd van 7:38.585 minuten een nieuw officieel record neer – de recordpoging werd onder notarieel toezicht uitgevoerd. De ID.R wordt aangedreven door twee elektromotoren. Zijn systeemvermogen bedraagt 500 kW/680 pk. 

De ID.R is de autosport-ambassadeur voor de nieuwe, volledig elektrisch aangedreven ID.- familie van Volkswagen. Het eerste model, de ID.3, viert op 10 september a.s. zijn wereldpremière op de IAA autotentoonstelling van Frankfurt.