Leusden,
14
april
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

ID. ROOMZZ zesde lid van Volkswagen’s elektrische ID-familie

ID. ROOMZZ zesde lid van Volkswagen’s elektrische ID-familie

  • Volledig elektrische ID. ROOMZZ concept zit bomvol spraakmakende techniek

Samenvatting

Volkswagen breidt zijn elektrische ID.-gamma in rap tempo verder uit. Met de wereldpremière in Shanghai van de ID. ROOMZZ, een concept voor een nieuwe emissievrije SUV van Volkswagen, lanceerde het merk recent het zesde lid van de nieuwe ID.-familie. De SUV, waarvan de productieversie in 2021 op de markt komt, maakt deel uit van een nieuwe serie volledig elektrische auto’s die Volkswagen vanaf volgend jaar introduceert.

Net als de compacte ID., de ID. CROZZ, de ID. BUZZ, de ID. VIZZION en de ID. BUGGY maakt de ID. ROOMZZ gebruik van de Modular Electric Toolkit (MEB), het nieuwe platform dat Volkswagen heeft ontwikkeld voor zijn elektrische modellen. In navolging van de compacte ID. CROZZ introduceert Volkswagen in Shanghai de tweede volledig elektrische SUV binnen de ID.-reeks. De productieversie van de ID. ROOMZZ wordt met zijn nieuwe interieur- en zitconcept zowel geschikt voor gezinnen als voor zakelijk gebruik.

Twee elektromotoren

De emissievrije ID. ROOMZZ concept car heeft niet alleen een spraakmakend in- en exterieur, maar zit ook bomvol state-of-the-art techniek. Zo kan de elektrische SUV dankzij de IQ.DRIVE-systemen volledig autonoom rijden op level 4. De aandrijving van de ID. ROOMZZ bestaat uit twee elektromotoren die samen 225 kW leveren; een 75 kW elektromotor op de vooras en een van 150 kW op de achteras. De elektrische 4MOTION-aandrijving kan de kracht bliksemsnel verdelen. De ID. ROOMZZ accelereert in 6,6 seconden naar 100 km/u en heeft een begrensde topsnelheid van 180 km/u. Het 82 kW accupakket van de zero emission SUV maakt een actieradius van 450 kilometer (WLTP) mogelijk. De accu opladen gaat door middel van inductie, maar kan ook conventioneel via een stekker.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.