Leusden,
04
december
2018
|
10:27
Europe/Amsterdam

ID. R Pikes Peak twee keer Raceauto van het Jaar

ID. R Pikes Peak twee keer Raceauto van het Jaar

  • Auto Bild Motorsport noemt de Volkswagen een “technologische mijlpaal”
  • Volgens BBC Top Gear is hij “een voorbeeld voor toekomstige Pikes Peak-racers”
Samenvatting

Met zijn revolutionaire elektrische aandrijflijn zette de Volkswagen ID. R Pikes Peak eind juni een nieuw record op de legendarische Pikes Peak International Hill Climb. Het 500 kW/680 pk sterke prototype stapelde dit jaar succes op succes en is daarom door het Duitse Auto Bild Motorsport én het Engelse BBC Top Gear uitgeroepen tot Raceauto van het Jaar.

In de Volkswagen ID. R Pikes Peak bereikte de Franse coureur Romain Dumas afgelopen juni al na 7:57,148 minuten de top van de Pikes Peak in Colorado, Verenigde Staten. Op het 19,99 kilometer lange parcours van de ‘Race to the Clouds’ dook hij maar liefst 16 seconden onder het vorige record. Daarmee is de ID. R Pikes Peak de eerste volledig elektrische racewagen die zijn door verbrandingsmotoren aangedreven concurrentie heeft verslagen. De e-racer blikt vooruit op de elektrische ID.-modellen van Volkswagen, die vanaf 2019 worden gelanceerd.

Volgens de redacteuren van het Duitse tijdschrift Auto Bild Motorsport is de ID. R Pikes Peak “de snelste heuvelklimauto ooit gemaakt” en bovendien “een technologische mijlpaal”. BBC Top Gear schreef: “Door zijn elektrische aandrijflijn heeft de ID. R Pikes Peak geen last van zuurstofgebrek op grote hoogte en biedt hij vanaf stilstand een enorme hoeveelheid koppel voor bliksemsnelle acceleraties. De auto is zo compleet, zo perfect afgesteld, dat hij vanaf nu een voorbeeld is voor toekomstige Pikes Peak-racers.”

De Volkswagen ID. R Pikes Peak is tijdens de Essen Motor Show tot en met 9 december te zien op de Volkswagen-stand (hal 3, stand 3A43).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.