Leusden,
10
juli
2018
|
12:09
Europe/Amsterdam

I.D. R Pikes Peak gaat voor Goodwood elektrorecord

I.D. R Pikes Peak gaat voor Goodwood elektrorecord

  • Elektrische racer van Volkswagen mikt na Pikes Peak opnieuw op recordtijd
  • Romain Dumas stuurt I.D. R Pikes Peak Goodwood-heuvelklim op
  • Complexe logistieke operatie om auto in Engeland te krijgen
Samenvatting

Volkswagen heeft zijn zinnen gezet op een nieuw record. Een paar weken nadat de I.D. R Pikes Peak de snelste tijd ooit op de Pikes Peak International Hill Climb klokte, stuurt Volkswagen hem tijdens het Goodwood Festival of Speed (12 - 15 juli) de heuvel op. Het autosportevenement viert zijn vijfentwintigjarige bestaan en verwacht ruim 200.000 bezoekers.

De Volkswagen I.D. R Pikes Peak – met aan het stuur de Franse coureur Romain Dumas – pakte op de Pikes Peak International Hill Climb met 7:57,148 minuten niet alleen het elektrorecord, maar ook de allersnelste tijd ooit. Volkswagen heeft met de I.D. R Pikes Peak nu ook een elektrische toptijd op de heuvelklim van Goodwood in het vizier.

De absoluut snelste tijd staat momenteel op naam van de Duitse coureur Nick Heidfeld, die in 1999 in zijn McLaren-Mercedes MP4/13 Formule 1-auto het 1,86 kilometer lange parcours in 41,60 seconden aflegde. Het huidige elektrorecord werd in 2013 op 47,34 seconden gezet door de Engelsman Jonny Cocker in zijn Lola-Drayson B12 69/EV.

Logistieke operatie

Na de recordrit tijdens de Pikes Peak International Hill Climb (24 juni) is de I.D. R Pikes Peak zo snel mogelijk gereedgemaakt voor transport naar Europa. De auto is een paar dagen geleden met het vliegtuig aangekomen in Hannover en wordt momenteel geprepareerd voor het Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk.

 

Twin-Golf Pikes Peak

Volkswagen Motorsport laat op Goodwood niet alleen de 500 kW/680 pk sterke I.D. R Pikes Peak zien, maar ook de Twin-Golf Pikes Peak uit 1987. Die wordt de Goodwood Hill opgereden door Hans-Joachim Stuck en Jochi Kleint. De Twin-Golf Pikes Peak heeft twee brandstofmotoren die gezamenlijk 480 kW/625 pk leveren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.