Leusden,
12
oktober
2023
|
14:31
Europe/Amsterdam

ID. Buzz Pro Advantage nu uit voorraad leverbaar vanaf € 57.490

  • Lange versie van de ID. Buzz met plaats voor zeven komt eraan
  • Ook een nieuwe aandrijflijn: verbeterde range, laadsnelheid en prestaties
  • Vernieuwde modellen in het vroege voorjaar van 2024 te bestellen
  • ID. Buzz Pro Advantage vanaf € 57.490*

De lange versie van de ID. Buzz komt eraan. Volkswagen’s elektrische icoon krijgt daarbij meteen een update met onder meer de aandrijflijn uit de ID.7, het elektrische vlaggenschip uit Wolfsburg. Vooruitlopend op de de komst van de vernieuwingen introduceert Volkswagen nu de ID. Buzz Pro Advantage, leverbaar uit voorraad vanaf € 57.490*.

Sinds zijn introductie eind vorig jaar is de ID. Buzz een groot succes, ook in Nederland. De ID. Buzz Cargo is al geruime tijd marktleider in de klasse voor elektrische bedrijfswagens. Begin volgend jaar wordt ook de personenversie met lange wielbasis leverbaar, met naar keuze 5, 6 of 7 zitplaatsen. Deze krijgt dan ook meteen de nieuwe aandrijflijn met 201 kW (286 pk) uit de ID.7 en een grotere actieradius. Bovendien is de lange versie optioneel leverbaar met een groter accupakket van 86 kWh. Volkswagen Nederland grijpt deze vernieuwingen aan om de huidige ID. Buzz extra aantrekkelijk aan te bieden. Tijdelijk is de ID. Buzz leverbaar als rijk uitgeruste Pro Advantage met maar liefst € 10.000 klantvoordeel. Deze uitvoering is alleen uit voorraad leverbaar, tot het einde van dit jaar. De korte variant van de ID. Buzz blijft ook volgend jaar in het modelaanbod; alle nieuwe modellen zijn naar verwachting vroeg in het voorjaar van 2024 te bestellen.

Veel ruimte en veelzijdigheid

De ID. Buzz met lange wielbasis is 4,96 meter lang (reguliere ID. Buzz: 4,71 m) en heeft een wielbasis van maar liefst 3,24 meter (ID. Buzz: 2,99 m). De hoogte (1,93 m) en breedte (1,99 m) zijn ongewijzigd gebleven. De extra lengte van het nieuwe model wordt optisch verdeeld over de bredere schuifdeuren (+19,2 cm) en 5,8 centimeter extra ruimte tussen de C-stijlen en de achterwielen. De ID. Buzz met lange wielbasis komt als vijfzitter (2/3 met verstelbare rugleuning van de verschuifbare achterbank), als zeszitter (2/2/2; individuele stoelen op de tweede rij) en als zevenzitter (2/3/2 met neerklapbare en uitneembare achterste stoelen). Het maximale laadvolume van de ID. Buzz met lange wielbasis bedraagt maar liefst 2.469 liter. In vijfzits configuratie is 1.340 liter beschikbaar en zelfs met zeven zitplaatsen in gebruik nog 306 liter.

Aantrekkelijke Advantage-voorraadmodellen 

De lange versie van de ID. Buzz rolt vanaf het voorjaar van 2024 van de band in het Duitse Hannover. Prijzen en meer specificaties worden bekendgemaakt in aanloop naar de marktintroductie. Voor wie niet wil wachten introduceert Volkswagen nu aantrekkelijke Pro Advantage-voorraadmodellen op basis van de huidige ID. Buzz. Deze uitvoering is heel compleet en is er al vanaf € 57.490*.  Bijkomend voordeel: de Advantage-modellen zijn direct uit voorraad te rijden. 

Een compleet overzicht van alle ID.Buzz Pro Advantage-voorraadmodellen is hier te bekijken.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.