Leusden,
05
juli
2019
|
15:18
Europe/Amsterdam

ID. BUGGY steelt show op Concours d’Elegance

ID. BUGGY steelt show op Concours d’Elegance

  • Emissievrije concept car van Volkswagen wint publieksprijs in Chantilly
  • Elektrische interpretatie van icoon showcase van revolutionair MEB-platform
Samenvatting

De ID. BUGGY, de elektrische reïncarnatie van de iconische buggies uit de sixties en seventies, heeft de publieksprijs gewonnen op een prestigieus evenement in Frankrijk. De ‘Chantilly Arts & Elegance, Richard Mille’ is samen met de concoursen in het Californische Pebble Beach en het Italiaanse Villa D’Este één van de meest tot de verbeelding sprekende auto-events ter wereld. De ID. BUGGY concept car is een fraaie showcase van de mogelijkheden van het revolutionaire MEB-platform voor Volkswagen én concurrenten.

Het concours in Chantilly onderscheidt zich van de andere events met zijn unieke combinatie van auto’s en haute-couture. Wereldberoemde fashiondesigners maken unieke creaties die helemaal zijn afgestemd op de deelnemende auto’s. De ID. BUGGY maakte samen met een prachtige haute couture-creatie van de Belgische ontwerper Ann Demeulemeester een verpletterende indruk op de catwalk en ging er met de publieksprijs vandoor.

Powered by Volkswagen

Met zijn pure vormen, fun-to-drive karakter en elektrische aandrijving is de ID. BUGGY een emissievrije interpretatie van de iconische buggies op Kever-basis. Volkswagen laat met de ID. BUGGY zien dat elektrisch rijden ook leuk kan zijn en welke mogelijkheden MEB gaat bieden. Dit revolutionaire platform is de basis voor de ID. Family, een complete generatie elektrische auto’s. 

Net als vroeger kunnen start-ups en carrosseriebouwers met hulp van Volkswagen hun eigen buggies gaan bouwen. Het MEB-platform is namelijk zelfdragend en door het modulaire design kan de carrosserie in vele varianten worden gebouwd. Met deze concept car geeft Volkswagen niet alleen een duidelijk signaal af richting kleine carrosseriebouwers, maar ook grote volumemerken. Volkswagen kan haar revolutionaire MEB-platform namelijk ook voor hen beschikbaar maken als technische basis van hun e-auto’s, om elektrisch rijden zo nóg bereikbaarder te maken. 

Meer informatie over de Volkswagen ID. BUGGY en elektrisch rijden is te vinden op de speciale website https://www.volkswagen.nl/elektrisch-rijden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.