Leusden,
12
februari
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

Sportieve uitvoeringen van Golf Variant in mei bij dealer

Hete Golf Varianten - GTD en R - geprijsd

Volkswagen heeft de twee meest sportieve uitvoeringen van ruimtewonder Golf Variant geprijsd. De GTD is de krachtigste dieselversie van het Golf Variant-gamma. Hij wordt leverbaar vanaf 39.190 euro*. De Golf R Variant is met zijn 221 kW/300 pk sterke TSI benzinemotor de sportiefste station ooit in de Golf-reeks. Hij is er vanaf 51.990 euro*. De nieuwe modellen zijn vanaf eind februari te bestellen, de levering start in mei.

 

Voor het eerst is de Golf Variant er ook als krachtige en sportieve GTD. Zijn 2.0 TDI-dieselmotor met 135 kW/184 pk en 380 Nm zorgt voor hoge prestaties_ 0-100 km/u in 7,9 seconden en een top van 231 km/u. Het officieel vastgestelde verbruik bedraagt 1 op 22,7 (4,4 l/100 km, CO2_ 115 g/km).

GTD: sportief en compleet
Ook de uitrusting van de Golf GTD Variant is sportief met een verlaagd onderstel, 17-inch lichtmetalen wielen, variabele besturing (Progressive Steering) en een multifunctioneel sportstuur. Ook standaard_ sportstoelen, Radio Composition Media met groot kleurenaanraakscherm, automatische airco en parkeersensoren (Park Distance Control) met achteruitrijcamera. De automatische DSG-transmissie is optioneel voor 2.500 euro.

R: van ruimtewonder tot sportauto
De Golf R Variant vertrouwt op de 2.0 TSI-benzinemotor met 221 kW/300 pk en een koppel van 380 Nm. De zestraps DSG-automaat en 4MOTION permanente vierwielaandrijving zijn standaard. Die combinatie vertaalt zich in een sprint van 0-100 km/u in 5,1 seconden en een (begrensde) topsnelheid van 250 km/u. 

Sportieve details
De Golf R Variant heeft een zeer sportieve in- en exterieuraankleding. Standaard zijn een verlaagd onderstel (-2 cm), variabele besturing (Progressive Steering) en ESC-Sport. Dat betekent dat het stabiliteitssysteem volledig kan worden uitgeschakeld, een interessante optie voor bijvoorbeeld trackdays. Optioneel is het elektronisch instelbare onderstel DCC leverbaar. Dit biedt keuze uit diverse ‘set-ups’. 

Ruimtelijk inzicht
Ook in de sportieve GTD- en R-uitvoering is de Golf Variant handig als altijd. De bagageruimte heeft een inhoud van maar liefst 605 liter, met neergeklapte achterbank zelfs 1.620 liter. Er is dus volop ruimte voor het hele gezin en bagage – ideaal voor bijvoorbeeld (sportieve) vakanties. De Golf GTD Variant en Golf R Variant worden in mei bij de Volkswagen-dealers verwacht en zijn al vanaf  deze maand te bestellen.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.