Leusden,
06
juni
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

GTI-magie op 10-11 juni tijdens het GTI Treffen in Autostadt

  • Groot(s) GTI-event op de thuisbasis van Volkswagen: Autostadt in Wolfsburg
  • Prototypen, one-offs, concept cars én Azubi GTI’s
  • Festivalsfeer: een feest voor iedereen
Samenvatting

Alle liefhebbers verzamelen! Op 10 en 11 juni vindt het internationale GTI-Treffen plaats in Autostadt, bij Volkswagen’s thuisbasis in Wolfsburg. Dat betekent: in festivalsferen twee dagen lang smullen van GTI prototypen, concept cars, Azubi GTI’s én van bijzondere GTI’s van trotse eigenaren. Op dit evenement is zelfs de parking een attractie.

Even terug naar 1976. Volkswagen introduceerde met de Golf GTI een bommetje op wielen. Nooit eerder was een compacte auto zó sportief en de ‘hot hatch’ was geboren. Sindsdien is de lettercombinatie GTI synoniem voor sportiviteit, dynamiek en emotie.

GTI-magie

Op het GTI Treffen in Autostadt komt komend weekend alle GTI-magie samen. Er is een line-up van circa veertig bijzondere GTI’s met prototypen, concept cars en ‘one-offs’. Ook is er een hoofdrol voor de Azubi Cars: GTI’s die door stagiairs (Auszubildende) van Volkswagen zijn ontwikkeld. Op zaterdag en zondag zijn er daarnaast Fan Drives. Hier komen de mooiste GTI’s voorbij: van 100% origineel tot maximaal gepersonaliseerd en getuned. Voor bezoekers die met hun eigen GTI komen, zijn er gereserveerde parkings. Ook hier hangt de GTI-magie in de lucht.

Festivalsfeer

Het GTI Treffen is een festival voor liefhebbers en de sfeer is er dan ook feestelijk. Er zijn volop foodtrucks en op zaterdagavond 10 juni is er een ‘Driver’s Night’ met een barbecue, live muziek en DJ’s. Ook voor de jongste fans is er veel te doen, en daarmee is het GTI Treffen een feest voor iedereen.

Een rijke historie

GTI’s brengen al jarenlang liefhebbers bij elkaar. Sinds 1982 was het GTI Treffen aan de Wörthersee in Oostenrijk het grootste fan-evenement op dit gebied. Omdat dit event geen vervolg kon krijgen, heeft Volkswagen besloten voortaan een GTI Treffen te organiseren op de thuisbasis in Wolfsburg.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht