Leusden,
22
april
2015
|
00:01
Europe/Amsterdam

Extra ruime en veelzijdige Golf scoort met prestaties, stabiliteit en doelmatigheid

Golf Sportsvan ‘ANWB Trekauto van het Jaar’

De Volkswagen Golf Sportsvan is door vaktijdschrift Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB uitgeroepen tot ‘Trekauto van het Jaar 2015’. De extra ruime en veelzijdige Golf was tevens winnaar in de MPV-klasse. Beide eervolle titels onderstrepen zijn geschiktheid als vakantieauto nog eens extra.

Elk jaar test vakblad Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB nieuwe personenauto’s op hun vermogen om caravans te trekken. De Golf Sportsvan 1.4 TSI (110 kW/150 pk, 250 Nm) met DSG-transmissie trad aan in de MPV-Klasse. Deze categorie schreef hij als winnaar op zijn naam, onder meer met de hoogst haalbare scores op de onderdelen weggedrag en prestaties met caravan.

Unanieme overall-overwinning

Ook de overall-overwinning ging unaniem naar de Volkswagen Golf Sportsvan. De jury loofde zijn stabiliteit met caravan, de perfecte score bij de hellingproef en zijn comfort en doelmatige karakter. Praktische details als de grote kofferruimte en de picknicktafeltjes achterin maken de Golf Sportsvan volgens de jury eveneens tot de ideale vakantieauto. Daarnaast was er waardering voor het ‘welkom-thuisgevoel’, voor het ‘lekker dikke uiterlijk’ en voor de ‘goede prijs/kwaliteitverhouding’.

Veelzijdig op vakantie

Als trekauto bewijst de Golf Sportsvan zijn capaciteiten met een geremd aanhangvermogen van 1.100 tot 1.600 kg, afhankelijk van de motorisering. Af-fabriek is de Sportsvan voor 806 euro met een inklapbare trekhaak te bestellen. Daarnaast levert Volkswagen ook vaste en afneembare trekhaken voor montage bij de dealer achteraf.

Daarnaast is hij vooral veelzijdig. Standaard heeft de bagageruimte een inhoud van 500 liter. De achterbank is over een lengte van 18 cm verschuifbaar en daardoor is altijd de ideale balans tussen het ruimteaanbod voor passagiers en bagage te vinden. Voor maximale ruimte is de achterbank ook neerklapbaar. Er is dan een volume van 1.500 liter beschikbaar.

Altijd veilig op reis

De Golf Sportsvan heeft bij de crashtests van Euro-NCAP de hoogst mogelijke score van 5 sterren behaald. Alle inzittenden, ook kinderen, worden bij een ongeval uitstekend beschermd door de stevige structuur van de carrosserie en de vele standaard veiligheidsvoorzieningen.

De ‘Trekauto van het Jaar 2015’ is er al vanaf 23.190* euro. Tijdelijk is de Golf Sportsvan er ook als extra complete Business Edition met een klantvoordeel tot 4.990 euro.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.