Leusden,
25
maart
2021
|
12:00
Europe/Amsterdam

Golf R: de krachtigste Golf ooit is nu te bestellen

  • 2.0 TSI turbomotor met 235 kW/320 pk en koppel van 420 Nm
  • 4MOTION vierwielaandrijving, R-Performance Torque Vectoring
  • Puur rijplezier: keuze uit verschillende rijprofielen
  • Nu te bestellen vanaf € 65.490*
Samenvatting

De nieuwe Volkswagen Golf R is met een vermogen van 235 kW/320 pk de krachtigste Golf ooit. Hij combineert pure sportwagenprestaties en ultiem rijplezier met al het goede van de Golf 8. De supersporter binnen de Golf-range is nu te bestellen vanaf € 65.490*. 

De Golf R is simpelweg de ultieme Golf. Zijn 2.0 TSI is goed voor een vermogen van 235 kW/320 pk en een koppel van 420 Nm. De aandrijfkracht wordt via een automatische zeventraps DSG-transmissie variabel verdeeld over de vier aangedreven wielen van het 4MOTION-systeem. Samen met R-Performance Torque Vectoring leidt dit tot een weggedrag waarin onderstuur nagenoeg ontbreekt. Voor nog meer rijplezier is er het optionele R-Performance-pakket. Hierin zijn de rijprofielen ‘Drift’ en ‘Special’ inbegrepen. Die laatste staat ook bekend als het Nürburgringprofiel. Deze modus is met een speciale onderstel-set-up volledig gericht op het realiseren van snelle rondetijden op de legendarische, 20,8 kilometer lange Nordschleife van de Nürburgring. Daarnaast verhoogt het R-Performance-pakket de topsnelheid van de Golf R naar 270 km/u (standaard: 250 km/u). De acceleratie van 0-100 km/u vergt slechts 4,7 seconden.

Ultieme sportiviteit tot in detail

De vijfdeurs Golf R is ongeacht de gekozen kleur (Pure White, Lapiz Blue metallic of Deep Black pareleffect) een echte eyecatcher dankzij onder meer LED ‘Plus’-koplampen, de voorbumper met splitter, grote luchtinlaten, 18 inch lichtmetalen velgen ’Jerez’, donker getinte ramen achter en vier in de diffuser geïntegreerde uitlaatpijpen. Ook het interieur is zeer sportief. Standaard zijn Top-Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, een multifunctioneel, met leer bekleed sportstuur met grote schakelpaddles en een blauwe ‘6 uur’-markering. Met de R-knop op het stuur is het gewenste rijprofiel te selecteren. De standaard Digital Cockpit Pro heeft een ‘Sport Skin’-weergavemodus, waarbij een ronde toerenteller met R-logo centraal staat. Een ander R-feature is de R-View 3D-weergave en een horizontale toerenteller in de bovenste rand. Als de handmatige schakelmodus is geselecteerd, geven ‘shift-lights’ het ideale schakelmoment aan. 

Alle luxe 

Naast pure sportiviteit biedt de Golf R ook veel luxe. Standaard zijn bijvoorbeeld Keyless Access, volautomatische Climatronic 3-zone airconditioning, navigatie Discover Pro, inclusief streaming & internet, mobiele online diensten ‘App Connect’(draadloos) en We Connect Plus  (abonnement voor drie jaar). Ook de veiligheidssystemen Travel Assist en Lane Assist zijn inbegrepen. Met opties als het R-Performance pakket, het R-Performance titanium uitlaatsysteem (Akrapoviĉ ), Dynamic Chassis Control en het Head-up Display, is de uitrusting van de Golf R naar eigen wens te finetunen. 

De nieuwe Golf R, die net als andere Volkswagens standaard wordt geleverd met vier jaar garantie, is er vanaf € 65.490*. De levering start begin juli.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.