Almere,
24
februari
2015
|
18:00
Europe/Amsterdam

Ruim, zeer comfortabel en met nieuwste technieken

Familie-auto pur sang: de nieuwe Touran

Begin maart zorgt Volkswagen met de compleet nieuwe Touran voor een wereldprimeur op de autosalon van Genève. De veelzijdige, comfortabele familie-auto is in formaat gegroeid en is toch lichter. Mede dankzij nieuwe motoren is hij ook tot 19% zuiniger. De Touran is er bovendien met een keur aan comfort-, assistentie- en infotainmentinnovaties.In mei worden de prijzen van de nieuwe Volkswagen Touran bekendgemaakt en is hij te bestellen, eind september staat hij bij de Nederlandse dealers.

Heel veel ruimte
De compleet nieuwe Touran is er weer als vijf- of zevenzitter. Het model is 13 cm langer dan zijn voorganger. Vooral de afstand tussen de voor- en achteras groeide (+ 11,3 cm), waardoor de Touran zijn inzittenden meer ruimte en een gigantische bagageruimte biedt. Voor de vijfpersoonsversie bedraagt die 1.040 (de grootste in dit segment) tot 1.980 liter.

Zeer veelzijdig
Een slimme feature van de Touran is het nieuwe Fold-Flat stoelsysteem, waarbij de stoelen op de tweede en derde zitrij volledig in de bodem weggeklapt kunnen worden om een geheel vlakke laadvloer te creëren. Bovendien zijn de stoelen op de tweede zitrij aanzienlijk lichter. De totale gewichtsbesparing bedraagt 62 kg voor de Touran, ondanks de grotere afmetingen van de auto.

Tot 19% zuiniger
Dat lagere gewicht draagt mede bij aan het maximaal 19% lagere vastgestelde brandstofverbruik van de nieuwe Touran. Ook heeft hij een zeer gunstige luchtweerstand (Cd 0.296) voor een familie-Van. Daarnaast is de brandstofbesparing toe te schrijven aan de nieuwe TSI-benzinemotoren (110, 150 en 180 pk) en TDI-diesels (110, 150 en 190 pk). De zuinigste uitvoering, de Touran 1.6 TDI met 110 pk en 7-traps DSG-automaat, noteert een vastgesteld verbruik van 1 op 24,4 of 4,1 liter diesel per 100 km.

Nieuwe comfort-, rijassistentie- en infotainmentsystemen
De nieuwe Volkswagen Touran biedt het grootste aanbod aan comfort- en rijassistentiesystemen in deze klasse. Vernieuwend zijn de Pure Air Climatronic drie-zone klimaatregeling, de parkeerhulp voor aanhangers Trailer Assist, en optionele LED-koplampen. Het infotainment voor de nieuwe Touran bestaat uit vijf verschillende radio- en radio/navigatiesystemen. Daarvan zijn er drie te combineren met MirrorLinkTM, Apple CarPlay en Android Auto; de laatste twee onder voorbehoud van beschikbaarheid voor Nederland.

Lees de uitgebreide persinformatie (Duitstalig) over de nieuwe Volkswagen Touran HIER.