Leusden,
22
december
2021
|
16:19
Europe/Amsterdam

Elektrisch topmodel ID.5 is nu te bestellen

  • Nieuw, onderscheidend exterieurdesign met stijlvolle looks
  • Altijd standaard: 77 kWh-accupakket met actieradius tot 516 km**
  • Met 549 liter aan bagageruimte, zelfs ruimer dan de ID.4
  • Standaard met nieuwste ID.Software3.0, optioneel ook met Travel Assist 2.5 
  • Ook direct verkrijgbaar als 299 pk*** sterke vierwielaangedreven ID.5 GTX
Samenvatting

Met ingang van vandaag zijn de nieuwe Volkswagen ID.5 Pro en de sportieve ID.5 GTX te bestellen. De nieuwste modellen van de elektrisch aangedreven ID.-familie onderscheiden zich uiterlijk nadrukkelijk van de ID.4 en combineren stijlvolle, premium coupé-looks met veel ruimte en een luxueus, digitaal interieur. De ruime actieradius (tot wel 516 km**) komt op het conto van het grote 77 kWh accupakket, dat op alle versies standaard is. De ID.5 Pro is er vanaf € 48.590*, de 220 kW/299 pk*** sterke ID.5 GTX met vierwielaandrijving begint bij € 55.690*. De ID.5-modellen worden medio maart bij de Nederlandse Volkswagen-dealers verwacht.

Vorm en functie smelten op elegante wijze samen in de nieuwe ID.5 Pro en ID.5 GTX. De aflopende coupé-daklijn is de bepalende factor voor de stijlvolle looks. Tegelijkertijd draagt hij bij aan de gunstige stroomlijn (Cw: 0,26-0,27). Ook andere designfeatures verlenen de ID.5 een geheel eigen, luxe uitstraling. Opvallende elementen zijn bumpers en dorpels in carrosseriekleur, het standaard Exterieur Style Pakket met onder meer een zwart dak en in zilver uitgevoerde daklijsten, en 19 inch lichtmetalen velgen ‘Hamar’. De ID.5 GTX oogt extra sportief dankzij speciale bumpers, 20 inch lichtmetalen velgen ‘Ystad’, antracietkleurige afwerkingsaccenten en IQ. Light LED Matrix-verlichting inclusief opvallende LED-lichtstrip tussen koplampunits. 

Alle ruimte

Doordat de ID.5-modellen gebruikmaken van het speciaal voor elektrische aandrijving ontworpen MEB-platform, bieden ze veel ruimte. Mede dankzij de wielbasis van maar liefst 2,77 meter is het interieur een ware lounge voor vijf inzittenden. Ondanks de aflopende daklijn is er ook achterin volop hoofdruimte. Het verschil met de ID.4 SUV bedraagt slechts 12 mm. Met een inhoud van 549 liter is de bagageruimte van de ID.5 zelfs groter dan die van een ID.4 (543 liter).

Digitale pluspunten

Standaard heeft elke ID.5 een digitale cockpit en een groot (12 inch) multimediascherm. De stembediening (Hallo ID.!) is door de nieuwste software (ID.Software3.0) sterk verbeterd. Daarnaast zijn updates ‘over the air’ mogelijk. Zo zijn nieuwe functionaliteiten toe te voegen en wordt de auto steeds beter. Door de ID.Software3.0 is snelladen met 135 kW mogelijk. Daarmee is het accupakket in slechts een half uur van 5-80% op te laden. 

De luxe van een topmodel

De bijzondere, onderscheidende positie van de ID.5-modellen wordt ook geïllustreerd door de omvangrijke standaarduitrusting. Zo is de ID.5 uitgevoerd met onder meer LED-koplampen, Lane Assist, Park Distance Control, automatische airconditioning, kunstlederen dashboardbekleding, navigatiesysteem Discover Pro inclusief streaming en internet en App-Connect draadloze smartphone-integratie. De ID.5 GTX voegt hier sportieve accenten aan toe, waaronder de Dark Blue-bekleding die is afgewerkt met rode stiksels. Met behulp van acht overzichtelijke optiepakketten zijn de ID.5-modellen eenvoudig verder op smaak te brengen. 

Nog veiliger en relaxter

Op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak legt de ID.5 de lat eveneens nog hoger. In het Assistance Pakket Plus (optie) is nu Travel Assist 2.5 inbegrepen. Daarmee kan de ID.5 ook gebruikmaken van andere voertuigen om een rijbaan te herkennen (zwermdata). Dit is vooral handig als de wegmarkeringen slecht zijn of als de cameradetectie onvoldoende is. Met dit systeem kan de ID.5 bovendien autonoom van rijbaan wisselen op de snelweg. Deze functie wordt geactiveerd door de richtingaanwijzer te gebruiken. Ook Trained Park Assist is nieuw. Als de bestuurder een veelvoorkomende parkeeractie één keer voordoet, kan de ID.5 deze daarna altijd zelfstandig uitvoeren. De ID.5 kan vijf van deze manoeuvres onthouden.

Keuzemogelijkheden 

Elke ID.5 heeft standaard het grote 77 kWh accupakket, dat geschikt is voor 135 kW-snelladen. In de ID.5 Pro is dit te koppelen aan een elektromotor met een vermogen van 128 kW/174 pk of 150 kW/204 pk. De maximale actieradius van beide achterwielaangedreven versies bedraagt 516 km**. In de ID.5 GTX heeft elke as een eigen elektromotor. Het totale vermogen van liefst 220 kW/299 pk*** wordt over de vier wielen verdeeld. De combinatie van power en grip leidt tot een accelaratie van 0-100 km/u in maar 6,3 seconden. De ID.5 GTX heeft een maximale actieradius van 491 km** en mag aanhangers met een gewicht van maximaal 1.200 kg trekken. 

Zorgeloos rijplezier

Elke ID.5 wordt standaard geleverd met twee jaar volledige fabrieksgarantie, 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu (max 160.000 km) en tot en met 7 jaar gratis onderhoud en APK. 

Vanafprijzen ID.5 en ID.5 GTX:

  • ID.5 Pro 128 kW/174 pk: € 48.590*
  • ID.5 Pro 150 kW/204 pk € 50.090*
  • ID.5 GTX AWD 220 kW/299 pk € 55.690*

Bekijk hier de volledige prijslijst van de ID.5-modellen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

**) Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

***) Het maximale vermogen 220 kW: dit maximale vermogen, berekend in overeenstemming met UN GTR.21, kan maximaal 30 seconden aaneengesloten gebruikt worden. Het in de individuele rijsituatie beschikbare vermogen hangt van verschillende factoren af, zoals de (omgevings-)temperatuur en laadstatus, conditie en fysieke veroudering van de hoogvoltaccu.
De beschikbaarheid van het maximale vermogen vereist dat de temperatuur van de hoogvoltaccu tussen de 23 °C en 50 °C is en de auto een laadniveau van > 88% heeft. Met name afwijkingen van het hiervoor genoemde leiden mogelijk tot een vermindering in vermogen.
De accutemperatuur kan, tot een bepaalde hoogte, beïnvloed worden via de functionaliteiten van de airconditioning. Het gewenste laadniveau van de hoogvoltaccu kan ingesteld worden in de auto. Het beschikbare vermogen kan op elk moment in het vermogen display van de auto worden getoond. Om de bruikbare capaciteit van de hoogvoltaccu zo hoog mogelijk te houden wordt het laadniveau van 80% aanbevolen voor dagelijks gebruik.