Leusden,
14
september
2020
|
14:00
Europe/Amsterdam

Eerste Volkswagen ID.3 in Nederland de weg op

Samenvatting

Volkswagen is gestart met de afleveringen van de elektrische ID.3 in Nederland. De afgelopen weken arriveerden de eerste treinen vanuit Duitsland vol nieuwe ID.3’s al in ons land en inmiddels rijden de eerste ID.3’s op de Nederlandse wegen.

De marktintroductie van de ID.3 is voor Volkswagen net zo’n belangrijke mijlpaal als de komst van de Kever en de Golf dat in het verre verleden waren. Via de website van Volkswagen was de ID.3 vorig jaar al te reserveren en sinds medio juli is het model ook daadwerkelijk te bestellen bij de Nederlandse dealers. Nu is voor Volkswagen het moment aangebroken om de vele duizenden bestelde Nederlandse ID.3’s aan de klanten te gaan uitleveren.

Treinen vol ID.3’s

Het vervoer van de elektrische Volkswagens van de fabriek in Zwickau naar Pon in Leusden is een indrukwekkend staaltje logistiek, waarbij treinen de hoofdrol spelen. De enorme treinen van 560 meter lang elk vervoeren 216 ID.3’s. De eerste treinen arriveerden de afgelopen weken op station Amersfoort Centraal. Vanuit dit station worden de auto’s via de ‘Pon-lijn’ naar de losplaats in het nabij gelegen Leusden gebracht om op korte termijn aan klanten te worden afgeleverd. 

Terugkijken ID.3 Live Show

De eerste ID.3-aflevering is inmiddels een feit. In Middelie kreeg de klant de eerste ID.3 overhandigd. Deze bijzondere gelegenheid was te volgen tijdens de ID.3 Live Show, een speciale video-uitzending waarin Volkswagen Nederland klanten en geïnteresseerden samen met specialisten uit de autosector bijpraatte over alle ins & out over de Volkswagen ID.3. Kijkers van de Live Show kregen niet alleen interessante en nuttige informatie, maar maakten ook de grote funfactor van de ID.3 mee. Volkswagen zette de emissievrij rijdende hatchback namelijk naast de iconische Golf GTI voor een spectaculair acceleratie duel. Deze ID.3 Live Show is inmiddels online terug te kijken op het YouTube-kanaal van Volkswagen Nederland.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.