Leusden,
19
april
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Een inkijkje in het slimme panoramadak van de Volkswagen ID.7

Volgens de regels van architectuur wordt luxe bepaald door licht en ruimte. Daarom kun je in de nieuwe Volkswagen ID.7 kiezen voor een bijzonder panoramisch dak, voorzien van ‘smart glass’. Je geniet daardoor van extra licht in het interieur, dat via een druk op een knop op afroep ondoorzichtig wordt. Luxe in de meest ultieme betekenis van het woord.

De ‘magic touch’

Een panoramisch dak is tegenwoordig een veel gekozen optie. De extra lichtinval stimuleert de rijbeleving, geeft rust in het hoofd en maakt dat alle inzittenden zich minder ‘opgesloten’ voelen. Natuurlijk is ook de ID.7 te voorzien van een panoramisch dak, maar dan wel één dat net zo innovatief is als de rest van de auto. Dat komt door de toepassing van elektrochromatisch glas, oftewel smart glass. Door een in het glas geïntegreerde laag PDLC (Polymer Dispersed Liquid Crystal) kan het glazen dak met een druk op de knop ondoorzichtig gemaakt worden. Of juist weer transparant. De werking van deze innovatieve techniek is vrij eenvoudig: wanneer er geen spanning op staat, rangschikken de kristallen in de PDLC-laag zich zo dat het glas ondoorzichtig wordt. Zodra er weer elektrische spanning op staat, rangschikken de kristallen zichzelf weer zodat er licht doorheen kan. Over een ‘magic touch’ gesproken! 

Licht zonder warmte

Licht zorgt voor een extra positieve impuls in ons brein. Maar een nadeel van een panoramadak met normaal glas is dat er op warme dagen ook extra warmte wordt binnengelaten. De PDLC-laag in het panoramisch dak van de ID.7 is niet alleen innovatief, maar reflecteert ook schadelijke infraroodstraling die voor opwarming van het interieur zorgt. Andersom houdt het dak in de winter juist warmte vast in het interieur, wat voor een aangenaam comfortniveau zorgt voor alle inzittenden. Zo geniet je in de nieuwe Volkswagen ID.7 het hele jaar door van licht. Zonder er warm of koud van te worden.


 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.