Leusden,
31
januari
2019
|
09:02
Europe/Amsterdam

De Volkswagen Buggy is terug! Ditmaal volledig elektrisch…

De Volkswagen buggy is terug!

  • Volkswagen onthult volledig elektrische buggy op autoshow van Genève
  • Hommage aan de Kever-buggy’s uit de jaren zestig en zeventig
  • Net als het origineel: vrijstaande wielen, geen dak en geen deuren
Samenvatting

Volkswagen brengt een legende weer tot leven. Begin maart onthult het merk op de internationale autoshow van Genève zijn eerste volledig elektrische buggy. Hij staat op het modulaire MEB-platform (Modularer Elektrobaukasten) en grijpt met zijn design terug op de populaire Amerikaanse woestijnbuggy’s uit de jaren zestig en zeventig.

De elektrische buggy is schatplichtig aan zijn voorgangers, die toen op het chassis van de Kever werden opgebouwd. Het MEB-platform toont zich nu net zo flexibel. Net als de woestijnbuggy’s van weleer heeft de nieuweling vrijstaande wielen (geschoeid met offroadbanden), geen dak en geen deuren.

Veelzijdig MEB-platform

De bijzondere concept car laat zien dat het volledig elektrische MEB-platform voor meer dan alleen volumemodellen inzetbaar is. Het leent zich – net als het oorspronkelijke Kever-chassis – uitstekend voor de ontwikkeling van nichemodellen waarvan maar weinig exemplaren worden gebouwd.

Wereldprimeur in Genève

Tot en met de jaren tachtig zijn er wereldwijd ongeveer 250.000 one-offs en kleinseriemodellen op basis van Kever-chassis’ gebouwd: van de speciale varianten en cabriolets van Hebmüller en Rometsch tot bekende woestijnbuggy’s als de Meyers Manx. Het nieuwste model, de volledig elektrische buggy, wordt onthuld tijdens de 89ste International Geneva Motor Show (7 t/m 17 maart). De persconferentie van Volkswagen begint op 5 maart om 10:20 ’s ochtends in hal 2.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.