Leusden,
29
augustus
2019
|
10:14
Europe/Amsterdam

De Golf 8 is onderweg: laatste testfase begonnen

Golf 8 is onderweg: laatste testfase

  • Ontwikkeling vrijwel afgerond: intensieve tests met gecamoufleerde modellen 
  • Wereldpremière deze herfst
  • Achtste generatie Golf: digitaal, intelligent en connected
Samenvatting

De nieuwe Volkswagen Golf komt eraan. De achtste generatie van de bestseller (meer dan 35 miljoen geproduceerde exemplaren) markeert de entree in een nieuw tijdperk: dat van elektrische aandrijving, een digitaal en connected interieur, autonome rijfuncties en van online functies en diensten. De nieuwe Golf geeft dat tijdperk vorm met nieuwe impulsen.

Ondanks de zwart-witte lijnen wordt direct duidelijk dat de nieuwe Golf een vijfdeursmodel met krachtige proporties is. Tegelijkertijd is hij onmiddellijk herkenbaar als een Golf – zijn DNA is onmiskenbaar. Wie nog beter kijkt, ziet dat de aanduiding ‘Golf’ in de camouflage is verwerkt. De details van het design blijven nog even onzichtbaar. 

Klaus Bischoff, hoofd Volkswagen Design: “De elegante proporties mogen nu al gezien worden, maar we geven nog niet alle geheimen prijs. Maar de nieuwe Golf wordt een echte eyecatcher.” 

Het aftellen naar de nieuwe Golf is begonnen: eind oktober viert hij zijn wereldpremière.

 

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.