Leusden,
22
mei
2014
|
14:10
Europe/Amsterdam

De Beetle en de Beatles: een speciale band

Speciale Beetle viert enige Nederlandse optreden van ‘Fab Four’

Op 6 juni 1964 traden de Beatles op in het Noord-Hollandse Blokker. Het was hun eerste en enige optreden in Nederland. Om deze gebeurtenis van exact vijftig jaar geleden - én de speciale band van de ‘Fab Four’ met die andere Beetle - te vieren, komt Volkswagen met de Beetles Edition, inclusief muzikaal eerbetoon én de groeten van Abbey Road.

Op 5 en 6 juni 1964 stond Nederland op zijn kop: de Beatles kwamen. Het was een bijzonder bezoek. Om te beginnen omdat Ringo Starr er niet bij was. Hij werd vervangen door Jimmie Nicol. De Beatles werkten een moordend programma af. Na hysterische taferelen bij aankomst op Schiphol was er een TV-opname in Hillegom en natuurlijk de beroemde rondvaart door de Amsterdamse grachten. Maar dé hoogtepunten waren twee optredens in Veilinghal ‘Op Hoop van Zegen’ in Blokker.

Abbey Road en de vijfde Beetle
Misschien wel het beroemdste zebrapad ter wereld is te vinden op Abbey Road in Noord Londen. Hier werden in 1969 vier overstekende Beatles gefotografeerd voor het legendarische Abbey Road-album. Naast de vier Beatles stond er nog een hoofdrolspeler op de cover: een crèmewitte Kever. Het zebrapad op Abbey Road is er nog steeds. Inmiddels is het een pelgrimsoord voor muziekliefhebbers  - nog elke dag worden nieuwe ‘oversteekfoto’s’ gemaakt.

Beetles Edition: Blokker en Abbey Road ‘come together’
Als eerbetoon aan de ‘vijftigste verjaardag van Blokker’ introduceert Volkswagen Nederland de Beetles Edition. Deze moderne Beetle heeft vele historische trekjes. Zo is hij verkrijgbaar in de speciale kleur Abbey White. Het handschoenenkastje is altijd uitgevoerd als Abbey Road-straatnaambord en de deuren zijn opgesierd met speciale zebrapad-logo’s. Ook de grote ‘retrowielen’ hebben een nostalgisch tintje. Helemaal in stijl is het Fender Sound System van de gelijknamige gitaarfabrikant. En dan nog iets persoonlijks_ onder het Volkswagen-logo is een naam naar keuze aan te brengen: Paul, John, Ringo of George bijvoorbeeld, of de eigen naam. 

Het dashboardkastje, de logo’s op de deuren en de naam op de kofferbak zijn per direct bestelbaar op elke nieuwe Beetle voor  €255* inclusief BTW. Zaken als de exterieurkleur, de retrowielen en het Fender Sound System zijn vervolgens als losse opties toe te voegen.

* Consumentenadviesprijs inclusief BTW.