Leusden,
22
september
2015
|
17:31
Europe/Amsterdam

De 6 grote winnaars van Volkswagen

“Best of Best”, dus beter kan het niet. De Volkswagen Sport Coupé Concept GTE en de Passat wonnen deze titel tijdens de Automotive Brand Contest 2015. Volkswagen mocht in totaal 8 onderscheidingen voor 6 modellen meenemen naar het hoofdkantoor.

1. Sport Coupé Concept GTE in de categorie ‘Concepts’

De Sport Coupé Concept GTE behaalde zijn overwinning in de categorie Concepts. De auto werd door de vakjury geprezen om de wijze waarop Volkswagens nieuwe, progressieve design is toegepast.

2. Passat in de categorie ‘Interior’ en ‘Exterior’

De Passat kreeg zijn onderscheiding voor het uitmuntende interieur dat een heldere indeling combineert met fraaie materialen. In de woorden van de jury: ‘Esthetisch, exclusief, dynamisch en met een prettige lichtheid. Een nieuwe standaard voor productiemodellen.’ Daarbovenop kreeg de Passat nog een ‘Special Mention’ voor zijn exterieur.

3. Golf GTE in de categorie ‘Interior’ en ‘Exterior’ (Special Mention)

De Golf GTE kreeg een ‘Special Mention’ voor de wijze waarop het design van de auto het bijzondere karakter van de plug-inhybride aandrijving uitdraagt. Zo heeft de Golf GTE kenmerkend gestileerde LED-lampen voor en achter. Ook het interieur kreeg nog een onderscheiding.

4. Cross Coupé GTE in de categorie ‘Concepts’ (Special Mention)

De evolutie op de Cross Coupé Concept uit 2013 heeft volgens de Jury van de Automotive Brand Contest 2015 een nog sterker voorkomen. Hij maakt vanuit elke hoek een krachtig statement.

5. XL Sport in de categorie ‘Concepts’ (Special Mention)

Volgens de jury is er nog nooit een sportauto geweest zoals de XL Sport. Lichtgewicht en zonder compromissen.

6. Touran in de categorie ‘Exterior’ (Special Mention)

Hoewel de Touran gegroeid is, ziet het uiterlijk er slanker en dynamischer uit. ‘Hij ziet er sportiever uit zonder in te leveren op bruikbaarheid’, aldus de jury.