Leusden,
18
april
2019
|
08:00
Europe/Amsterdam

China speelt sleutelrol in e-mobiliteitsstrategie van Volkswagen

China speelt sleutelrol in e-mobiliteitsstrategie van Volkswagen

  • Tot 2028 wordt ruim de helft van de geplande 22 miljoen e-auto’s van de Volkswagen Group in China geproduceerd
  • Volkswagen Group CEO Diess: “China speelt sleutelrol in onze plannen om miljoenen mensen schonere, veiligere en slimmere mobiliteit te bieden.”
Samenvatting

De Volkswagen Group gaat in China in 2019 op grote schaal elektrisch. De Group gaat nog dit jaar 14 elektrische modellen in China leveren. In 2028 moet meer dan de helft van de wereldwijde doelstelling van 22 miljoen elektrische auto’s van de groep in China worden geproduceerd. Om het e-offensief te versnellen, lanceert de onderneming ook een nieuwe joint venture die de laadinfrastructuur gaat uitbreiden. Dit alles gaat de basis leggen voor een brede acceptatie van e-mobiliteit. Onder de naam ONE R&D gaat de Volkswagen Group China daarnaast nauwer samenwerken met de R&D-afdelingen van Volkswagen en Audi om toekomstige technologieën te ontwikkelen en synergiën te vinden.

De Volkswagen Group streeft ernaar om in 2028 11,6 miljoen BEV's (Battery Electric Vehicles) in China te produceren, meer dan de helft van de wereldwijde doelstelling van 22 miljoen e-auto’s. Initiatieven met de drie Chinese auto joint-ventures - FAW-Volkswagen, SAIC VOLKSWAGEN en JAC Volkswagen - zullen dit doel realiseren. Op basis van de MEB-platformen heeft Volkswagen bij SAIC VOLKSWAGEN in Anting en FAW-Volkswagen in Foshan de technische capaciteit om vanaf 2010 zo’n 600.000 puur elektrische auto’s te produceren in China. Daarnaast werkt de joint venture van JAC Volkswagen samen met SEAT aan een eigen e-auto-platform voor de productie van kleinere NEV's (New Energy Vehicles).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.