Leusden,
02
januari
2017
|
16:25
Europe/Amsterdam

CES 2017: Volkswagen Ecosysteem verbindt auto en gebruiker

  • Interactieve Volkswagen APP is sleutel tot een persoonlijke digitale ervaring
  • Individuele connectiviteit tijdens CES in Las Vegas op verschillende manieren te ervaren via Volkswagen User-ID

Volkswagen presenteert tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (5 t/m 8 januari 2017) een speciale Volkswagen APP waarmee bezoekers op interactieve wijze kunnen kennismaken met de toekomst. Ze kunnen de show-app op de Volkswagen-stand gebruiken om te ervaren hoe mens en auto in de toekomst via de Volkswagen User-ID op intelligente wijze met elkaar worden verbonden in het Volkswagen Ecosysteem.

In de toekomst kunnen Volkswagen-rijders met behulp van het digitale Volkswagen Ecosysteem al hun mobiliteits- en infotainmentdiensten managen via hun persoonlijke Volkswagen User ID. Dit innovatieve platform maakt het heel eenvoudig om persoonlijke instellingen te configureren en diensten van externe partijen te integreren, om die vervolgens op elk denkbaar moment te gebruiken. In welk Volkswagen-model de bestuurder ook stapt (een eigen Volkswagen of bijvoorbeeld een huurauto), in de toekomst zal de auto altijd direct toegang bieden tot favoriete muziek, het display aanpassen op de persoonlijke voorkeuren en de stoel instellen naar individuele voorkeur. Op die manier creëert Volkswagen een totaal nieuwe gebruikerservaring.

Kennismaken met Volkswagen Ecosysteem
Beursbezoekers kunnen in Las Vegas zelf kennismaken met het Volkswagen Ecosysteem. De Volkswagen CES app vormt de sleutel tot een individuele digitale ervaring. Bezoekers kunnen hun eigen profiel aanmaken – bijvoorbeeld een Volkswagen User-ID set up voor de show – met nieuwe, innovatieve functies, zoals het selecteren van een favoriete ambianceverlichting. Alle settings worden online bewaard. In de Connected Car kan men vervolgens live kennismaken met de eigen, persoonlijke digitale wereld.

De VW CES 2017-app vormt een voorproefje van wat er gebeurt als connectiviteit transformeert tot een persoonlijke digitale ervaring. De app is per direct beschikbaar via de App Store (iOS) en Google Play (Android).

Amerikaans debuut I.D.
Niet alleen het innovatieve Volkswagen Ecosysteem en individuele connectiviteit staan op de CES 2017 bij Volkswagen centraal, maar ook toekomstige intuïtieve bedieningssystemen die verder gaan dan touch- en gebarenbediening. Volkswagen toont tevens voor het eerst zijn visionaire I.D. conceptauto aan het Amerikaanse publiek.
 

Downloadlinks voor de app:
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.vwn.ces2017ecos
https://itunes.apple.com/us/app/vw-ces-2017/id1186374507