Leusden,
01
april
2021
|
16:00
Europe/Amsterdam

Arteon en Arteon Shooting Brake nu ook als 218 pk sterke plug-in hybride

  • Elektrische actieradius van 61 km***, in 3,5 uur weer op te laden
  • Krachtige aandrijflijn, trekgewicht van 1.600 kg 
  • Arteon eHybrid standaard als zeer complete en sportieve R-Line Business+, vanaf € 48.990*
Samenvatting

Het stijlvolle karakter van de Arteon en Arteon Shooting Brake krijgt een hightech impuls met de beschikbaarheid van geavanceerde plug-in hybride-technologie. De Arteon eHybrid-modellen hebben een ruime elektrische actieradius van maximaal 61 kilometer***, zijn krachtig (160 kW/218 pk), praktisch en bieden standaard de luxe en sportiviteit van R-Line Business+. De Arteon eHybrid is er vanaf € 48.990* (Shooting Brake vanaf € 49.690*).

In de nieuwe Arteon eHybrid-modellen is de combinatie van een 1.4 TSI turbo-benzinemotor en een elektromotor goed voor een systeemvermogen van 160 kW/218 pk. Zowel de Arteon als Arteon Shooting Brake accelereert daarmee in 7,8 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid bedraagt voor beide 222 km/u, bij een vastgesteld gemiddeld verbruik van 1,1 l/100 km** (Arteon Shooting Brake: 1,2 l/100 km**) en een CO2-uitstoot van 26-27 g/km**. Naast kracht en efficiency is ook gebruiksgemak een belangrijk pluspunt van de plug-in hybride-aandrijflijn: de Arteon eHybrid-modellen zijn geschikt voor aanhangers met een gewicht van maximaal 1.600 kg.

Dagelijkse ritten: fluisterstil en emissievrij

Dankzij een krachtig lithium-ion accupakket hebben de Arteon eHybrid-modellen een elektrische actieradius van maximaal 61 km***. In veel gevallen volstaat de e-modus voor de dagelijkse ritten, en dat fluisterstil en geheel lokaal emissievrij. Bij een publiek laadpunt of een wallbox duurt het volledig laden van een lege accu circa 3,5 uur. 

Sportief en compleet

De Arteon en Arteon Shooting Brake 1.4 TSI eHybrid worden geleverd met het top-of-the-line uitrustingsniveau R-Line Business+. Dat staat om te beginnen voor de sportiviteit van R-Line styling inclusief 18 inch lichtmetalen velgen en donker getinte ramen achter. Het interieur combineert de sportiviteit van R-Line met de luxe en het gemak van onder meer het navigatie-, radio-, en multimediasysteem ‘Discover Media’, streaming internet, Keyless Entry/start en een elektrisch bediende achterklep inclusief Easy Open.

De nieuwe Arteon 1.4 TSI eHybrid-modellen zijn te bestellen vanaf € 48.990* (Shooting Brake vanaf € 49.690*). Vier jaar garantie is altijd inbegrepen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

*** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.