Leusden,
07
februari
2023
|
09:06
Europe/Amsterdam

ANWB Wegenwacht op weg naar emissievrije toekomst met ID. Buzz

De ANWB Wegenwacht en Volkswagen helpen samen al decennialang automobilisten met autopech weer op weg. Die succesvolle samenwerking krijgt nu een heel positieve lading mee: dit jaar zet de pechhulp namelijk dertig exemplaren van de volledig elektrische ID. Buzz in, en dat worden er in de toekomst nog veel meer. Deze week werd het nieuwe pechhulpvoertuig gepresenteerd door Eva-Marie Beij, directeur van de ANWB Wegenwacht.

Een ijzersterke samenwerking

De samenwerking tussen Volkswagen en de Wegenwacht bestaat al bijna vijf decennia. Vanaf midden jaren zeventig reed de eerste generatie Volkswagen Golf al rond in de kenmerkende, gele kleur. Uiteraard voorzien van opvallende belettering, oranje lampen en alle benodigde gereedschappen om gestrande automobilisten te helpen. De tweede, derde en vierde generatie Golf volgden in de bandensporen van hun voorganger en voerden het werk net zo onvermoeibaar uit. Toen de Wegenwacht steeds meer apparatuur mee moest nemen ontstond behoefte aan extra ruimte. Vanaf 1996 volgden de Transporter, de Caddy en later ook de Touran.

Toekomstbestendig duo

In 2018 startte een nieuw hoofdstuk voor de ANWB Wegenwacht met de e-Golf, de eerste elektrische personenauto die als dienstauto werd gebruikt. En nu is het de beurt aan de volledig elektrische ID. Buzz, die er goed voor is uitgerust. De Wegenwacht-editie van de ID. Buzz heeft een unieke inbouw, waarbij is gekozen voor lichtgewicht materialen. Een handige inrichting en een breed pakket aan gereedschappen mag ook niet ontbreken: de ID. Buzz heeft een universeel reservewiel, meerdere accu’s en een starthulp-installatie aan boord. Omdat een Wegenwacht daarnaast eerste hulp moet kunnen verlenen, is de elektrische bus voorzien van een EHBO-koffer. En optioneel kan de nieuwe ANWB-bus een zogenoemde charger aan de trekhaak meenemen, zodat stilgevallen elektrische auto’s ter plekke kunnen worden bijgeladen. 

De stekker erin

De dertig nieuwe ID. Buzz-modellen zijn niet de enige nieuwe elektrische Volkswagens die de Wegenwacht dit jaar in de vloot opneemt. Vorig jaar zette de pechhulpdienst al vijftig ID.4’s op de weg, waarmee de ANWB dit jaar in totaal 110 ID.4’s heeft rondrijden. Daarmee levert Volkswagen een belangrijke bijdrage aan de ANWB Wegenwacht om diens groene doelstellingen te behalen. De organisatie wil namelijk dat haar vloot in 2025 tot 25% minder CO2 uitstoot vergeleken met 2019. Rond 2030 wil de Wegenwacht zelfs volledig emissievrij te zijn. Zo beginnen Volkswagen en de Wegenwacht opgeladen aan een nieuw tijdperk, waarbij je nog steeds op ons kunt rekenen om je mobiel te houden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.