Leusden,
03
mei
2023
|
13:26
Europe/Amsterdam

Al 6.000 bussen aangemeld voor legendarisch VW Bus Festival!

Dat ons merk een groot aantal fans heeft is wel duidelijk. Van Kever tot Jetta en van de ID.3 tot alle generaties van onze bussen: zolang ons logo erop zit, zijn er liefhebbers voor te vinden. Dat blijkt ook wel uit de resultaten van de kaartverkoop voor het legendarische VW Bus Festival, dat dit jaar na 16 jaar terugkeert. Van over de hele wereld komen inmiddels al 6.000 Volkswagen-busjes naar Hannover.

En jij kunt er nog bij zijn!

Een enorme opkomst

De kaartverkoop voor ‘s werelds grootste bijeenkomst van Volkswagen-busjes is een enorm succes: inmiddels zijn alle 13.000 campingplaatsen voor het VW Bus Festival uitverkocht en hebben zo’n 6.000 bus-eigenaren zich al aangemeld voor deelname. Het festival, dat plaatsvindt van 23 tot en met 25 juni dit jaar, wordt naar verwachting door 50.000 fans en liefhebbers. Het wordt dan ook een prachtig evenement, waarbij de parkeervelden rond het Messegelände in Hannover in één grote camping transformeren, met de Hermes-Platz als centrale ontmoetingsplaats. Daar is voor iedereen wat te beleven, want er staan honderden activiteiten op het programma waaronder live muziekoptredens en een concours d’élégance. Ook is er een markt voor onderdelen en souvenirs, kunnen festivalbezoekers culinair genieten op de grote foodmarkt en zijn de kinderen van harte welkom bij de ‘Bulli Kids Club’. 

Feestelijk! 

Het VW Bus Festival gaat feestelijk van start met een lang konvooi Volkswagen-busjes dat vanaf de fabriek in het noordwesten van Hannover vertrekt en via het stadscentrum naar het festivalterrein rijdt. Eenmaal daar aangekomen kun je talloze historische, opvallende en speciale bussen zien, waaronder de oudste Volkswagen T1 met de bijnaam ‘Sophie’ (bouwjaar 1950, chassisnummer 20-1880), maar ook de T2-camper die ooit eigendom was van rocklegende Pete Townshend. Natuurlijk zijn de nieuwe Multivan en elektrische ID. Buzz ook aanwezig. Toegangskaarten zijn nog verkrijgbaar, maar wees er op tijd bij om ze te bemachtigen. Meer informatie over het VW Bus Festival is hier te vinden. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.