Leusden,
08
november
2016
|
15:31
Europe/Amsterdam

Aftellen naar de vernieuwde Golf: De zesde Golf, leidend in veiligheid

De klok tikt verder: over enkele dagen presenteert Volkswagen in Wolfsburg de ingrijpend vernieuwde Golf. Ook deze nieuwste generatie Golf maakt vooruitgang toegankelijk voor iedereen, een traditie die 42 jaar geleden begon bij de allereerste Golf. Met het debuut van de zesde generatie in 2008 vonden steeds meer assistentiesystemen uit het luxesegment hun weg naar het compacte segment: de start van een stille revolutie in veiligheid.

Een terugblik op 2008. Barack Obama wordt gekozen tot de 44e president van de Verenigde Staten, het nationale elftal van Spanje wint in de finale van het wereldkampioenschap voetbal van Duitsland en de Engelse zangeres Amy Winehouse wint vijf Grammy-awards in Los Angeles. Volkswagen fleurt het jaar verder op met de zesde generatie van een bestseller: de Golf.

Nieuwe assistentiesystemen, waaronder adaptieve cruise control ACC, automatische parkeerhulp en adaptieve chassiscontrole DCC, maken van de Golf 6 de meest geavanceerde Golf ooit. Geen wonder dat hij in 2009 wordt uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Als de Golf 6 in 2012 aan vervanging toe is, heeft hij zijn plekje in de Volkswagen-historie veroverd als één van de veiligste compacte auto's van zijn tijd. Met dank aan al die hulpsystemen, maar ook aan zijn negen airbags, waaronder eentje voor de knieën. De Golf scoort de maximale veiligheidsscore van vijf sterren bij de EuroNCAP-crashtest.