Leusden,
07
november
2016
|
10:48
Europe/Amsterdam

Aftellen naar de vernieuwde Golf: de vijfde Golf, pure dynamiek

Met de komst van de Golf 5 in 2003 had menig rivaal in het hoge middensegment het nakijken wat betreft comfort, dynamiek en kwaliteit. Een jaar later luidde een 200 pk sterke Golf met zwarte grille en sportstoelen met tartanbekleding de terugkeer van de GTI in.

De vraag naar de Golf en Golf GTI is sindsdien onverminderd groot gebleven. De Golf GTI is de succesvolste sportieveling in het compacte segment en de Golf is de bestverkochte Europese auto ooit. In de aanloop naar de lancering van de facelift in november gaan we terug naar de Golf 5 in 2003.

Een terugblik op het jaar 2003. Europa beleeft een lange hete zomer. Johnny Depp en Keira Knightley spelen de hoofdrollen in Pirates of the Caribbean. Maar de grootste kleine held is een tovenaarsleerling in een boek waarvan 55 miljoen exemplaren worden verkocht: Harry Potter en de Orde van de Feniks. Hét autonieuws van het jaar is de Golf 5.

In Duitsland is de Volkswagen Golf dan al drie decennia de bestverkopende auto. Hij staat er zelfs te boek als de ultieme auto, het enige compacte model dat mensen uit alle rangen en standen aanspreekt. En de vijfde Golf? Die heeft nog steeds de DNA-bouwstenen van de eerste generatie, al is het uiterlijk opnieuw uitgevonden. Het design, met de karakteristieke C-stijl, de indrukwekkende achterkant, het sportieve front en het gespierde silhouet weerspiegelen pure dynamiek. Aan de voorzijde volgt de motorkap voor het eerst de contouren van de koplampen, zoals bij een sportauto.