Leusden,
09
november
2016
|
12:30
Europe/Amsterdam

Aftellen naar de vernieuwde Golf: De Golf 7, nieuwe technologie en elektrische aandrijving

Morgen presenteert Volkswagen een ingrijpend vernieuwde Golf. Het verhaal van de bestseller begon in 1974 met de eerste generatie. De zevende generatie uit 2012 was de eerste Volkswagen gebaseerd op het modulaire MQB-platform.

Een terugblik op 2012. Orkaan Sandy draait alle lichten uit in New York. In Engeland wordt 21 van Adele het bestverkopende album van de 21ste eeuw. En in Berlijn presenteert Volkswagen de Golf 7. De nieuwste generatie Golf is bijna 100 kilo lichter en maakt indruk met een hele reeks assistentiesystemen. In 2013 wordt hij uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Vanaf 2014 is de Golf 7 het eerste model in zijn klasse dat ook elektrisch (de e-Golf) en als plug-in hybride (de Golf GTE) leverbaar is.

Dankzij MQB wint het ontwerp weer aan dynamiek. De voorwielen zitten verder naar voren, zodat de overhang korter is en de motorkap langer oogt. Hoofdontwerper Klaus Bischoff: “Het inzittendencompartiment is visueel naar achteren verplaatst, waardoor de Golf 7 de verhoudingen heeft van auto’s in hogere klassen.”

Voor de vernieuwde Golf 7 hebben Bischoff en zijn team dit ontwerp verder aangescherpt. Op donderdag 10 november presenteert Volkswagen AG in Wolfsburg het nieuwe uiterlijk van de Golf inclusief nieuwe assistentie-, infotainment- en aandrijfsystemen. De onthulling is van 12.30 uur tot ongeveer 13.00 uur live te volgen via een livestream. De persconferentie in Wolfsburg is te zien via internet of op het YouTube kanaal.