Leusden,
21
november
2018
|
09:20
Europe/Amsterdam

10 weetjes over de Volkswagen T-Cross

10 weetjes over de nieuwe Volkswagen T-Cross

Samenvatting

Volkswagen heeft onlangs de T-Cross onthuld. Deze compacte SUV komt in het voorjaar van 2019 naar Nederland. Wat ‘m zo bijzonder maakt? 10 interessante weetjes op een rij.

1. Kenmerkend SUV-design.

De T-Cross heeft het kenmerkende design en de hoge zit van een echte Volkswagen SUV.

2. Langer en hoger.

Deze nieuwe compacte Volkswagen is zo’n 5 cm langer en 10 cm hoger dan de Polo.

3. Ruim.

Hij biedt volop ruimte aan vijf personen en heeft de grootste bagageruimte in zijn klasse.

4. Flexibel.

De verschuifbare achterbank biedt maximale flexibiliteit en de neerklapbare passagiersstoel (optie) maakt het mogelijk om extra lange voorwerpen mee te nemen.

5. Krachtig en efficiënt.

De T-Cross wordt leverbaar met drie efficiënte en krachtige benzinemotoren. De 1.0 TSI driecilinder komt in twee varianten: 70 kW/95 pk of 85 kW/115 pk. De 1.5 TSI viercilinder levert 110 kW/150 pk. Hij komt er ook met een 70 kW/95 pk sterke 1.6 TDI.

6. Ook met DSG. 

De 1.5 TSI-motor is standaard gekoppeld aan de DSG-transmissie. Deze automaat met dubbele koppeling is een optie voor de 1.0 TSI 85 kW/115 pk en de 1.6 TDI.

7. Veilig.

De T-Cross is een van de meest veilige auto’s in zijn klasse. Hij is onder meer standaard uitgerust met Front Assist met voetgangersherkenning, City Emergency Braking, Hill Start Assist én Lane Assist.

8. Active Info Display. 

Hij wordt leverbaar met het gewilde Active Info Display. Dit volledig digitale instrumentenpaneel van Volkswagen is naar eigen wens in te delen.

9. Op smaak.

De T-Cross is tot in de details op smaak te maken. Er komen drie uitvoeringen: T-Cross basis, Life en Style. Hij is er ook als sportieve R-Line en is volop te personaliseren met kleurrijke designpakketten.

10Boordevol features.

Begeerlijke features zijn onder meer Adaptive Cruise Control, Park Assist, LED koplampen, draadloos opladen van een mobiele telefoon en een speciaal audiosysteem van Beats by Dr. Dre.

De prijzen en specificaties van de Volkswagen T-Cross worden naar verwachting begin december bekendgemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het T-Cross nieuws? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.