Opladen met windenergie.

Rijd CO2-neutraal dankzij groene stroom.

Volkswagen elektrisch rijden windenergie

We hebben bij Volkswagen het doel om de CO2-uitstoot flink terug te dringen. Van het productieproces tot het autorijden zelf. Daarom bieden wij in samenwerking met Eneco via alle laadpalen in Nederland groene stroom aan. Volledig Nederlandse windenergie met 0% CO2-uitstoot.

Volkswagen groene stroom Passat GTE

HollandseWind®: volledig hernieuwbare windenergie.

Dankzij onze samenwerking met Eneco laad je je e-up! en e-Golf op met stroom van HollandseWind®. HollandseWind® staat voor 100% groene stroom uit Nederlandse windturbines. Met jouw Volkswagen laadpas maak je op ieder openbaar laadpunt automatisch gebruik van deze CO2-neutrale stroom. Ook als je op kantoor of thuis via de Smart wallbox je auto oplaadt, maak je gebruik van volledig groene stroom. Heb je thuis of op kantoor een contract met een andere energieleverancier dan Eneco? Geen zorgen, je kunt gewoon gebruik maken van HollandseWind®.

De nadelen van grijze stroom.

Groene stroom is hard nodig. De jarenlange verbranding van fossiele brandstoffen om stroom op te wekken heeft zijn sporen achtergelaten op de wereld. Een van de grootste nadelen hiervan is de CO2-uitstoot, die een flinke bijdrage levert aan het broeikaseffect. Daarnaast raken de bronnen uitgeput. Het is dus heel belangrijk dat we op zoek gaan naar andere bronnen van energie, die niet schadelijk zijn voor de wereld. Groene energie, van bijvoorbeeld de zon en de wind. Volkswagen heeft samen met Eneco voor windenergie gekozen, zodat jij CO2-neutraal kunt rijden in jouw elektrische Volkswagen.

Volkswagen groene stroom

Modellen van nu.

Groen bezig met een 100% elektrische Volkswagen.

Volkswagen e-Golf
e-Golf.

Deze krachtige, 100% elektrische Golf heeft een actieradius tot wel 230 kilometer. Standaard luxe uitgerust, met onder andere parkeersensoren en navigatiesysteem 'Discover Pro'.

Ontdek nu

Volkswagen e-up!
e-up!

Deze volledig elektrische up! is de compacte stadsauto van Volkswagen. Daarnaast heeft de e-up! alle eigenschappen van de gewone up!: pittig, efficiënt en fraai.

Ontdek nu