Accutechnologie.

Accu's voor elektrisch rijden.

Volkswagen e-golf elektrisch rijden accutechnologie

De technologie die elektrische auto's mogelijk maakt.

Elektrisch rijden moet niet ten koste gaan van de prestaties van de auto, vinden wij. Daarom kiezen we voor de meest innovatieve en kwalitatieve technieken om het rijden in een elektrische auto zo aangenaam mogelijk te maken.

Verschillende accutechnologieën.

De meest gebruikte accu voor elektrische auto's is de loodaccu. Hoewel deze accu relatief goedkoop is, zijn er betere alternatieven die minder wegen en betere prestaties leveren. Daarom kiezen wij voor de Lithium-ion accu. Deze lichte batterij zorgt ervoor dat je e-Golf of e-up! relatief lange afstanden kan afleggen op één lading.

Een ander voordeel is dat de lithium-ion accu minder gevoelig is voor temperatuurwisselingen, waardoor je optimaal gebruik maakt van de stroomvoorziening. Ook beschikken de e-up! en e-Golf standaard over verwarmde stoelen en een verwarmde voorruit. Zo wordt warmte gelijkmatig verdeeld in de auto en is het accuverbruik van de verwarming lager. Bovendien kun je al tijdens het opladen voorverwarmen zodat jouw accu vol is wanneer je wegrijdt.

Volkswagen elektrisch rijden teaser
Volkswagen teaser Elektrisch rijden accutechnologie

Laadtijd en capaciteit: de elektrische auto.

Dacht je dat een auto op batterij geen prestaties levert? De e-Golf en e-up! bewijzen het tegendeel. Met een capaciteit van 35,8 kilowattuur kan de e-Golf theoretisch tot 300 kilometer rijden op één lading. In de praktijk komt dit neer op circa 200 kilometer. De e-up! rijdt theoretisch 160 kilometer en tikt in de praktijk 80 tot 120 kilometer aan. Nog een voordeel van een elektrische auto is de snelle acceleratie dankzij de elektromotor. De e-up! doet er bijvoorbeeld maar 5 seconden over om tot 60 kilometer per uur op te trekken. Ook bevat de elektromotor in deze modellen geen onderdelen die slijten, wat de onderhoudskosten lager houdt.

Modellen van nu.

Zelf de prestaties van een accu ervaren? Ga voor een 100% elektrische Volkswagen.

Volkswagen Golf
e-Golf.

Deze krachtige, 100% elektrische Golf heeft een actieradius tot wel 230 kilometer. Standaard luxe uitgerust, met onder andere parkeersensoren en navigatiesysteem 'Discover Pro'.

Ontdek nu

Volkswagen Up
e-up!

Deze volledig elektrische up! is de compacte stadsauto van Volkswagen. Daarnaast heeft de e-up! alle eigenschappen van de gewone up!: pittig, efficiënt en fraai.

Ontdek nu

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de NEDC testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.