De ID.3 1ST.

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch.

Schrijf je in voor de wachtlijst
ID.3
Vanafprijs onder € 40.000* Actieradius tot 420 km**

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch.

De ID.3 is een echte Volkswagen: gemaakt voor iedereen. Ons nieuwste elektrische model combineert de laatste innovaties met een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. En dat opvallend betaalbaar, of je nu koopt of least. Als eerste komt er een unieke editie van de ID.3 op de markt: de ID.3 1ST, met unieke stijlelementen en extra's. Wat wil je nog meer.

Volkswagen ID timeline
 

Dit is de ID.3.

Volkswagen ID

Tot 550 kilometer** op een volle accu.

De ID.3 heeft een actieradius waar je u tegen zegt. Bij uitvoeringen die later op de markt komen, heb je de keuze uit drie verschillende accu's. De ID.3 1ST is uitgerust met de middelste accu: 58 kWh en een actieradius van 420 kilometer**. De basis-accu (45 kWh) brengt je 330 kilometer** ver en met de grootste (77 kWh) rijd je zelfs 550 kilometer** op een volle accu. Dus een rit van Utrecht naar Parijs? Eén keer laden en je bent er. Dat de auto zo ver komt, is te danken aan het MEB-platform. Dit slimme platform met platte accu's in de vloer zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor een grotere actieradius.

Volkswagen ID

Volledig CO2-neutraal.

Elektrisch rijden is niet alleen innovatief, maar ook beter voor het milieu. De productie van de ID.3 is volledig CO2-neutraal: van materiaal tot eindproduct. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, compenseren we met klimaatbeschermingsprojecten. Ook recyclen we zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier. We gaan er zelfs voor om 97% van de accu te hergebruiken. Zo dragen wij bij aan de wereld van morgen. 

Innovatieve LED Matrix koplampen.

De ID.3 begroet je met zijn LED Matrix koplampen als je aan komt lopen. Deze innovatieve verlichting verlicht niet alleen de weg vóór je, maar past zich naadloos op elke situatie aan. Zo rijd jij nog veiliger.

Interactieve interieurverlichting.

Als een goede vriend helpt de ID.3 je in het dagelijks leven. De verlichting in de auto is interactiever dan ooit. De auto begroet je, helpt je navigeren en vertelt je wanneer je moet remmen om ongelukken te voorkomen. De auto kan je zelfs waarschuwen voor naderende weggebruikers als jij uit de auto stapt.

Volkswagen ID

De basis voor heel veel ruimte.

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen, zoals de ID.3. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. Dankzij een motor op de voor- en achteras heb je alle voordelen van een vierwielaandrijving, gevoed door één grote batterij. En nog een mooi voordeel: dit platform wordt compleet CO2-neutraal opgebouwd.

Volkswagen ID

Alle beschikbare plekken zijn gevuld.

Het kan zijn dat er nog een productieplek beschikbaar komt.

Schrijf je in voor de wachtlijst
Reserveren
 
Volkswagen ID

Tot 420 kilometer** op een volle accu.

De unieke eerste editie van de auto, de ID.3 1ST, heeft een actieradius van 420 kilometer** volgens de WLTP-meetmethode. Dat behaalt hij met zijn 58 kWh sterke accu in de laadvloer van de auto.

ID.3 1ST badges

Unieke 1ST badges.

De exclusieve details van de ID.3 1ST laten aan iedereen zien dat jij er vroeg bij was. Zo zitten er rondom de auto unieke 1ST badges. En ook aan de binnenkant vind je ze terug, bijvoorbeeld op het stuur.

ID.3 1ST Play & Pauze pedalen

Comfortabele luxe.

Ook qua features zit je met de ID.3 1ST meer dan goed. Hij is standaard al voorzien van alle comfort die je bij Volkswagen gewend bent, met een aantal mooie extra features. Zo heeft hij Play & Pauze pedalen en krijg je een bijzonder welkom op het grote welkomstscherm. Dit is jouw unieke uitvoering, en dat merk je.

Volkswagen ID
Volkswagen ID

Topconditie gegarandeerd.

De ID.3 1ST is een échte Volkswagen. Je mag dus ook bij deze auto rekenen op de kwaliteit die je van ons gewend bent. Daarom krijg je bij je nieuwe ID.3 1ST:

8 jaar garantie op de accu.

Op de hoogvoltaccu in de ID.3 1ST heb je maar liefst 8 jaar garantie (of tot 160.000 gereden kilometers). Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van de accu. Laat reparaties en onderhoud altijd uitvoeren door een gespecialiseerde Volkswagen monteur.

2 jaar garantie op de hele auto.

Op elke Volkswagen zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie, zonder kilometerbeperking. Voorwaarde hierbij is wel dat je je ID.3 1ST volgens fabrieksvoorschrift laat onderhouden. Meer weten? Lees dan verder over onze garantieregelingen.

6 jaar onderhoud.

De ID.3 1ST wordt geleverd inclusief 6 jaar onderhoud, waarbij de auto op alle belangrijke punten wordt gecontroleerd. Het onderhoud bestaat uit een inspectieservice, het vervangen van de pollenfilter en het verversen van de remvloeistof. Ook voeren we gelijk een APK uit als het nodig is. Zo houd je je ID.3 1ST zo lang mogelijk als nieuw.

ID.3 1ST closeup

Laden en mobiliteit in één keer geregeld.

Ook voor alles rondom laden en mobiliteit kun je bij je Volkswagen dealer terecht. Je dealer helpt je graag met een:

Laadpunt thuis of op het werk
Laadsleutelhanger
Mobiliteitskaart

Zo weet je zeker dat je moeiteloos op je bestemming aankomt – of je nou reist met je eigen ID.3 1ST of met het openbaar vervoer via je Shuttel mobiliteitskaart. En eenmaal aangekomen, kun je zelfs je parkeerzaken regelen met de kaart. Wil je op vakantie liever rijden met een brandstofauto dan je nieuwe ID.3 1ST? Huur dan een vakantieauto via je Volkswagen dealer.

Ontdek onze laadoplossingen

Overbrug je leaseauto.

Loopt je zakelijke of privé leasecontract al vóór de levering van je nieuwe ID.3 1ST af? Dan kun je gebruikmaken van een overbruggingsauto. Deze rijd je dan totdat jouw ID.3 1ST geleverd wordt. Natuurlijk hebben we meerdere modellen waar je uit kunt kiezen, zodat je ook in de tussentijd kunt genieten van alles wat Volkswagen te bieden heeft. Voor bestaande klanten is een verlenging van het huidige leasecontract soms ook mogelijk.

Meer over overbruggen
overbruggingsauto golf volkswagen
 

De voordelen van rijden met de ID.3 1ST.

 • Gunstige bijtelling.
  Omdat de ID.3 1ST volgend jaar wordt geleverd, profiteer je nog van het lage bijtellingstarief van 4%***. Dus of je de ID.3 nou least of koopt: een voordelig bijtellingstarief tot en met 2020 heb je in ieder geval.
 • Draag bij aan een beter milieu.
  Dankzij de volledig elektrische aandrijving produceert de ID.3 geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. Ook is de auto volledig CO2-neutraal gebouwd, waardoor ook het productieproces geen negatief effect heeft op het milieu. Laad je met groene stroom? Dan ben je helemaal goed bezig.
 • Laad ook thuis slim op.
  Betaalt je werkgever de laadkosten? Dan kan je met de ID.3 1ST een slim thuislaadpunt laten installeren. Deze activeer je met je laadsleutelhanger, zodat de laadkosten eenvoudig te verrekenen zijn.

Alles over elektrisch rijden

 • Lage bijtelling én extra voordelen.
  Ook als zzp'er profiteer je van 4% bijtelling***. Je bent dus in ieder geval tot en met 2020 zeker van het lage bijtellingstarief op de ID.3 1ST, ook als je least.
 • Extra aftrekpost voor ondernemers.
  Als ondernemer heb je ook nog recht op de MIA. Deze Milieu-investeringsaftrek zorgt ervoor dat elektrisch rijden nog voordeliger voor je wordt.
 • Zet je in voor MVO.
  Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan ook op klein niveau een belangrijke rol spelen. Met de compleet CO2-neutraal geproduceerde ID.3 1ST zet je al gelijk een grote stap in de goede richting.
 • Betaal geen BPM.
  Elektrische auto's zijn in ieder geval tot 2020 uitgesloten van BPM (aanschafbelasting), mits de overheid de regels niet voor die tijd verandert. Daardoor is je maandbedrag een stuk lager.

Alles over elektrisch rijden

 • Bespaar op je brandstofkosten.
  Een kilometer rijden op benzine of diesel is een stuk duurder dan op elektriciteit. Het ligt eraan waar je oplaadt, maar het kan zomaar 2 tot 3 keer goedkoper zijn om elektrisch te rijden.
 • Geen wegenbelasting en BPM.
  De overheid helpt de particulier om groener te rijden. Daardoor betaal je bij aanschaf geen BPM (aanschafbelasting) en hoef je ook geen wegenbelasting te betalen.
 • Ga voor een beter klimaat.
  De volledig CO2-neutraal geproduceerde ID.3 1ST stoot ook tijdens het rijden geen CO2 uit. En laad je op met groene stroom? Dan ben je helemaal goed bezig voor het milieu.
 • Betaal minder onderhoudskosten.
  Een elektrische auto heeft een stuk minder bewegende onderdelen. Ook hoef je de olie niet te verversen. Daardoor betaal je een stuk minder voor je onderhoudsbeurten.

Alles over elektrisch rijden

Veelgestelde vragen.

Wat is de prijs van de ID.3 1ST?

Wat is de prijs van de ID.3 1ST?

De prijs van de ID.3 1ST is nog niet bekend, maar de vanafprijs van de ID.3 1ST zal onder € 40.000 zijn.

Hoe groot is de ID.3 1ST?

Hoe groot is de ID.3 1ST?

De ID.3 1ST is ongeveer even groot als een Golf. Doordat er minder ruimte nodig is voor de motor en aandrijving, blijft er vanbinnen meer ruimte over voor jou, je passagiers en je bagage.

Welke specificaties heeft de ID.3 1ST?

Welke specificaties heeft de ID.3 1ST?

Voor de laatste updates over de specificaties van de auto kun je de ID.3 1ST-modelpagina in de gaten houden en je inschrijven voor de elektrisch rijden nieuwsbrief. Als je een ID.3 1ST gereserveerd hebt, dan ben je de eerste die meer informatie krijgt.

Kan ik de ID.3 1ST volledig zelf samenstellen?

Kan ik de ID.3 1ST volledig zelf samenstellen?

Houd de ID.3 1ST-modelpagina in de gaten voor de laatste updates over de specificaties van de auto en schrijf je in voor de Elektrisch rijden nieuwsbrief. Als je een ID.3 1ST gereserveerd hebt, dan ben je de eerste die meer informatie krijgt.

* De prijsindicatie voor de ID.3 1ST van € 40.000 is gebaseerd op de Duitse prijsstelling.

** De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** Voor elektrische auto's geldt 4% bijtelling over de eerste € 50.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% worden betaald. Dit geldt op basis van de huidige wet- en regelgeving en is onder voorbehoud van veranderingen tot en met 2020.

Op alle afbeeldingen van de ID.3 1ST staat het camouflage prototype afgebeeld.

Heb je nog vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Onze chatmedewerkers helpen je graag.

Chat direct
Volkswagen ID.3 1ST
Meer weten over elektrisch rijden?
Volkswagen Elektrisch Rijden

Voordelen van elektrisch rijden.

Ontdek meer
Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief.

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer voor meer informatie.

Elektrisch Rijden.

Meer weten over de ID.3 1ST of elektrisch rijden in het algemeen?