Het eerste model van de nieuwe generatie.

De Volkswagen ID.

Volkswagen ID

De toekomst is dichterbij dan je denkt.

De Volkswagen ID. is het eerste model in een reeks van nieuwe, volledig emissievrije Volkswagens. Vanaf 2020 gaat hij in productie, maar nu krijg je al een uniek inzicht in onze toekomstplannen. Volledig elektrisch, volledig verbonden en een grote stap richting autonoom rijden.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over elektrisch rijden?

De ID. getest.

De eerste echte indruk.

Neem enkele kilometers aan Zuid-Afrikaanse kustwegen, een handvol deskundige journalisten en een prototype van onze nieuwe ID., en je hebt alle ingrediënten voor een uitdagende autotest. Hoewel de auto nog niet z’n definiteve vorm heeft aangenomen, wordt de ID. nu al meer dan positief ontvangen.

Benieuwd naar het hele verslag? Bekijk de video.

video preview

Prestaties om over naar huis te schrijven.

Opvallend is hoe comfortabel, stil en dynamisch de ID. rijdt. De draaicirkel van nog geen 10 meter maakt de gehele rij-ervaring een stuk makkelijker en veiliger. Het testpanel was ook te spreken over de resterende actieradius bij een batterij-inhoud van minder dan 50%. Daarnaast functioneerde de airco volgens de experts perfect - geen overbodige luxe in de hitte van Zuid-Afrika.

Volkswagen I.D.

Elektrisch rijden voor iedereen.

De ID. modellen bewijzen dat elektrische en connected auto's ook toegankelijk kunnen zijn. De luxe features, nieuwe technieken en het vele rijcomfort van de ID. heb je namelijk al tegen een opvallend betaalbare prijs. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond de ID.? Schrijf je dan in voor de Elektrisch Rijden-nieuwsbrief.

Inschrijven
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.

Alles verbonden.

Volkswagen I.D.

 

Volledig elektrisch.

De eerste ID. legt een perfecte basis voor toekomstige elektrische modellen. Elektrisch rijden is goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor jouw portemonnee. De kosten van elektriciteit per kilometer liggen namelijk een stuk lager dan van benzine of diesel. En met zijn flinke actieradius maakt de ID. elektrisch rijden voor veel mensen interessant, ook voor jou?

 

Altijd persoonlijk.

Dankzij User ID. kan je jouw auto instellen zoals jij dat wilt. De stand van je stoel bijvoorbeeld, of instellingen van de radio en je persoonlijke contacten. Alles staat opgeslagen in jouw User ID., zodat je altijd een persoonlijke ervaring hebt op het moment dat jij instapt en wegrijdt.

Volkswagen I.D.

Uniek design.

Van concept naar realiteit.

Bij een volledig nieuwe techniek, past ook een eigen design. Daarom heeft de ID. NEO een design dat je nu nog niet kent van de huidige modellen, maar wat toch onmiskenbaar Volkswagen is.
Volkswagen I.D.

Een nieuw DNA.

Zijn unieke design is gebaseerd op het nieuwe Design-DNA, dat speciaal is ontworpen voor de elektrische Volkswagens.
Volkswagen I.D.

Compact, maar groots.

Dankzij het OpenSpace concept heb je binnenin de ruimte van een Passat, terwijl de carrosserie van de auto zelfs korter dan de Golf is.
Volkswagen I.D.

Slim gebruik van moderne technieken.

De extra ruimte van de ID. NEO komt doordat de elektromotor bevestigd is op de as, en de accu in de wagenvloer is verwerkt.
Volkswagen I.D.

Extra veel bagageruimte.

Hierdoor blijft er heel veel ruimte voor al je bagage over, zonder dat het ten koste gaat van het compacte formaat van de auto.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.

Techniek van de toekomst.

Gebouwd op het MEB-platform. 

De ID. NEO is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu's geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu's zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.

Volkswagen I.D.

 Ontmoet de ID. Family.

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Bekijk nu de andere drie modellen.