Het eerste model van de nieuwe generatie.

De Volkswagen ID. NEO.

Volkswagen ID

De toekomst is dichterbij dan je denkt.

De Volkswagen ID. NEO is het eerste model in een reeks van nieuwe, volledig emissievrije Volkswagens. Vanaf 2020 gaat hij in productie, maar nu krijg je al een uniek inzicht in onze toekomstplannen. Volledig elektrisch, volledig verbonden en een grote stap richting autonoom rijden.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over elektrisch rijden?

Uniek design.

Van concept naar realiteit.

Bij een volledig nieuwe techniek, past ook een eigen design. Daarom heeft de ID. NEO een design dat je nu nog niet kent van de huidige modellen, maar wat toch onmiskenbaar Volkswagen is.
Volkswagen I.D.

Een nieuw DNA.

Zijn unieke design is gebaseerd op het nieuwe Design-DNA, dat speciaal is ontworpen voor de elektrische Volkswagens.
Volkswagen I.D.

Compact, maar groots.

Dankzij het OpenSpace concept heb je binnenin de ruimte van een Passat, terwijl de carrosserie van de auto zelfs korter dan de Golf is.
Volkswagen I.D.

Slim gebruik van moderne technieken.

De extra ruimte van de ID. NEO komt doordat de elektromotor bevestigd is op de as, en de accu in de wagenvloer is verwerkt.
Volkswagen I.D.

Extra veel bagageruimte.

Hierdoor blijft er heel veel ruimte voor al je bagage over, zonder dat het ten koste gaat van het compacte formaat van de auto.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.

Alles verbonden.

Volkswagen I.D.

 

Volledig elektrisch.

De eerste ID. NEO legt een perfecte basis voor toekomstige elektrische modellen. Elektrisch rijden is goed voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor jouw portemonnee. De kosten van elektriciteit per kilometer liggen namelijk een stuk lager dan van benzine of diesel. En met zijn flinke actieradius maakt de ID. NEO elektrisch rijden voor veel mensen interessant, ook voor jou?

 

Altijd persoonlijk.

Dankzij User ID. kan je jouw auto instellen zoals jij dat wilt. De stand van je stoel bijvoorbeeld, of instellingen van de radio en je persoonlijke contacten. Alles staat opgeslagen in jouw User ID., zodat je altijd een persoonlijke ervaring hebt op het moment dat jij instapt en wegrijdt.

Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.

 

Je smartphone als digitale sleutel.

Open de ID.NEO met het apparaat dat je altijd op zak hebt: je smartphone. Hiermee ontgrendel je niet alleen de deuren, maar start je zelfs de auto. Bovendien koppelt je telefoon altijd direct je User ID.-instellingen met jouw auto.

Techniek van de toekomst.

Volkswagen I.D.

 

Gebouwd op het MEB platform. 

De ID. NEO is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu's geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu's zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.

Volkswagen I.D.

 

225 kW met twee motoren.

De kracht van de auto wordt opgewekt door twee elektromotoren, die zijn bevestigd op de voor- en achteras. De voorste motor levert 75 kW en de motor op de achteras levert 150 kW. De motoren zijn gekoppeld aan een 111 kWh batterij. De topsnelheid van de ID. NEO is begrensd op 180 km/h.

 Ontmoet de ID. Family.

Benieuwd naar de innovatieve, 100% elektrische Volkswagens? Bekijk nu de andere drie modellen.