Het eerste model van de nieuwe generatie.

De Volkswagen I.D.

Volkswagen ID

De toekomst is dichterbij dan je denkt.

De Volkswagen I.D. is het eerste model in een reeks van nieuwe, volledig emissievrije Volkswagens. Vanaf 2020 gaat hij in productie, maar nu krijg je al een uniek inzicht in onze toekomstplannen. Volledig elektrisch, volledig verbonden en een grote stap richting autonoom rijden.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over elektrisch rijden?

Uniek design.

Van concept naar realiteit.

Bij een volledig nieuwe techniek, past ook een eigen design. Daarom heeft de I.D. een design dat je nu nog niet kent van de huidige modellen, maar wat toch onmiskenbaar Volkswagen is.

Volkswagen I.D.

Een nieuw DNA.

Zijn unieke design is gebaseerd op het nieuwe Design-DNA, dat speciaal is ontworpen voor de elektrische Volkswagens.

Volkswagen I.D.

Compact, maar groots.

Dankzij het OpenSpace concept heb je binnenin de ruimte van een Passat, terwijl de carrosserie van de auto zelfs korter dan de Golf is.

Volkswagen I.D.

Slim gebruik van moderne technieken.

De extra ruimte van de I.D. komt doordat de elektromotor bevestigd is op de as, en de accu in de wagenvloer is verwerkt.

Volkswagen I.D.

Extra veel bagageruimte.

Hierdoor blijft er heel veel ruimte voor al je bagage over, zonder dat het ten koste gaat van het compacte formaat van de auto.

Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.

Alles verbonden.

Volkswagen I.D.

 

Autonoom rijden.

De eerste I.D. legt een perfecte basis voor zijn opvolger van 2025, die volledig autonoom kan rijden. Je activeert de autonome modus op de I.D. door op het Volkswagen-logo op het stuur te drukken. Vervolgens verdwijnt het stuur in het dashboard en heb jij je handen vrij.

 

Altijd persoonlijk.

Dankzij User I.D. kan je jouw auto instellen zoals jij dat wilt. De stand van je stoel bijvoorbeeld, of instellingen van de radio en je persoonlijke contacten. Alles staat opgeslagen in jouw User I.D., zodat je altijd een persoonlijke ervaring hebt op het moment dat jij instapt en wegrijdt.

Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D.

 

Je smartphone als digitale sleutel.

Open de I.D. met het apparaat dat je altijd op zak hebt: je smartphone. Hiermee ontgrendel je niet alleen de deuren, maar start je zelfs de auto. Bovendien koppelt je telefoon altijd direct je User I.D.-instellingen met jouw auto.

Techniek van de toekomst.

Volkswagen I.D.

 

Gebouwd op het MEB platform. 

De I.D. is de eerste Volkswagen die gebouwd wordt op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Omdat Volkswagen de maximale afstand op één accu zo groot mogelijk wilt maken, heeft de I.D. een grote accu nodig. Als dit op dezelfde manier zou worden opgelost als in de huidige elektrische auto's, dan zou er geen bagageruimte meer over blijven. Daarom heeft Volkswagen wat nieuws ontwikkeld: een grote, platte accu die wordt verwerkt in de bodem van de auto. Zo verlies je geen ruimte en kan er toch veel elektriciteit worden opgeslagen.

Volkswagen I.D.

 

400 tot 600 kilometer op één lading.

Het nieuwe MEB platform heeft als grote voordeel dat je tot maar liefst 600 kilometer ver komt op één lading. Daardoor is de actieradius vergelijkbaar met die van een benzine- of dieselmotor. Is de accu leeg? Dan laad je hem in slechts 15 minuten al voor 80% op. Ook is het vermogen groot: de Volkswagen I.D. heeft 170 pk aan boord. De voor- en achteras worden individueel aangedreven door twee elektromotoren, die direct op de assen zijn bevestigd.