Elektrisch en hybride rijden

Elektrisch rijden iets van de toekomst? Zeker niet. Kies voor een hybride of volledig elektrische Volkswagen en ontdek de voordelen van duurzaam en innovatief rijden.

ID.4

Wat is elektrisch en hybride rijden?

Het verschil tussen elektrisch en hybride rijden zit 'm in de mate waarin de auto op elektriciteit rijdt. Is een auto 100% elektrisch en is er geen andere brandstof nodig om vooruit te komen? Dan spreekt men van een elektrische auto. Alle andere verhoudingen van aandrijving op elektriciteit en (fossiele) brandstof noemen we 'hybride'. De meeste hybride auto's moeten worden opgeladen door middel van een laadpaal of andere energiebon, en heten daarom ook wel plug-in hybrides.

Is hybride rijden goedkoper?

In aanschaf is een hybride auto vaak duurder dan een auto die volledig op brandstof rijdt. Maar door de korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb) en de lagere verbruikskosten haal je de hogere aanschafkosten er makkelijk uit. Omdat een hybride auto over een elektromotor beschikt die de verbrandingsmotor ondersteunt, verbruik je minder brandstof. Daarbij komt dat het opladen van de elektromotor veel goedkoper is dan een volle tank. Hierdoor zijn de kosten per kilometer dus een stuk lager dan bij een volledig op brandstof aangedreven auto. Wie nu een hybride auto aanschaft krijgt ook nog eens korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb). Tot 2025 krijg je 50% korting. In 2025 is de korting nog 25% en vanaf 2026 moet de volledige mrb worden betaald.

De voordelen van elektrisch rijden

Hoewel je met een hybride auto al een stap zet richting een schonere wereld, doe je dat met een volledig elektrische wagen al helemaal. Je draagt bij aan een schoner milieu omdat je auto geen fossiele brandstoffen verbruikt of CO2 uitstoot. Daarnaast rijdt een elektrische auto stiller.
Een elektrische auto is daarnaast op lange termijn vaak goedkoper dan een auto op brandstof. Dit komt mede doordat je recht hebt op verschillende voordelige regelingen vanuit de overheid. Zij zien, net als wij, dat elektrisch rijden de toekomst heeft. Jij ook?

De voordelen van elektrisch rijden

 

Elektrische modellen van nu

Wacht niet langer. Ga nu al voor een gedeeltelijk of 100% elektrische Volkswagen
ID.3
ID.3

Eindelijk een elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat je van een Volkswagen gewend bent. En met een actieradius die je het vertrouwen geeft om ook voor elektrisch rijden te kiezen.

Ontdek 'm

ID.4

Combineer het beste van twee werelden met de ID.4. De ruimte en het comfort van een SUV, de kracht van een elektrische auto. Wat wil je nog meer.Ontdek 'm

Man op weg naar de ID.5
ID.5

Als eerste volledig elektrische SUV coupé combineert de ID.5 de kracht van een SUV met het stijlvolle design van een coupé. Maak kennis met de stijlvolste vorm van elektrisch rijden.


Ontdek 'm

opladen
ID. Buzz

De meest iconische Volkswagen is terug van weggeweest, maar nu als hypermoderne bus. Volledig elektrisch, altijd verbonden met de wereld om je heen en met alle features die rijden extra comfortabel maken.

Ontdek 'm

Hybride rijden

De plug-in hybrid

Het beste van twee werelden

Combineer het duurzame en krachtige karakter van een elektrische motor met de zekerheid van een brandstofmotor. Met onze plug-in hybrids rijd je tot 55 km* geruisloos en zuinig door stad en land met de elektrische aandrijving. Op langere afstanden neemt de TSI-benzinemotor het over. Je auto opladen doe je bij een openbare laadpaal, je thuislaadpaal of gewoon via een stopcontact. En dat wordt steeds makkelijker, want het aantal oplaadpalen neemt sterk toe.

 

De mild hybrid

Een nieuwe manier om efficiënter te rijden

Voor wie nog niet over wil naar volledig elektrisch rijden zijn onze mild hybrids met eTSI motor een goed alternatief. We koppelden een 1.5 liter TSI motor aan een 48-voltsysteem met 7 versnellingen en een dubbele koppeling. Het brandstofverbruik is zo een stuk lager, terwijl je niets inlevert op prestatie. Wanneer je remt, laadt het 48-voltsysteem automatisch bij. Een lager brandstofverbruik, meer kracht en meer comfort – wat wil je nog meer.

Hybride modellen van nu

De Tiguan

Ruim? Check. Connected? Check. Krachtig? Check. Verleidelijk? Dubbelcheck. De nieuwe Tiguan is alles. En kies je voor de Plug-in Hybrid motor op je Tiguan R-Line Business +, dan is ‘ie ook nog eens zuinig. Je rijdt namelijk tot 47 kilometer* volledig elektrisch.

Ontdek 'm

Volkswagen Tiguan

De Arteon

Met de Arteon hoef je niet te kiezen. Stijlvol, luxe, sportief en zuinig: hij is het allemaal. Met de Plug-in Hybrid motor op de R-Line Business + combineer je een krachtige brandstofmotor met een zuinige elektrische motor. Als dat niet indrukwekkend is.

Ontdek 'm

Volkswagen Arteon

De Arteon Shooting Brake

Wil je een luxe uitstraling, maar ook het voordeel van een grote bagageruimte? De Arteon Shooting Brake is precies wat je zoekt. Voor een dosis sportieve zuinigheid kies je voor een Plug-in Hybrid op je R-Line Business +.

Ontdek 'm

Volkswagen Arteon Shooting Brake

De Golf

De Golf was al meer Golf dan ooit, maar is nu ook nog eens beschikbaar als hybride. De sportieve Golf GTE combineert 2 motoren: een elektrische motor, goed voor 56 zuinige kilometers*, en een krachtige brandstofmotor, om de beest mee uit te hangen.

Ontdek 'm

Golf
Volkswagen Tiguan
Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon Shooting Brake
Golf

Wellicht vind je dit ook interessant:

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.