Volledig elektrische bestelauto bezig aan opmars

ANP | 21-11-2019 | 13:52
Foto: ANP

Volledig elektrische bestelauto bezig aan opmars

 

Bijna 69 procent van de bedrijven met meer dan 6 bestelauto’s overweegt serieus om in 2019/2020 een volledig elektrische bestelbus aan te schaffen. Dat blijkt uit de de eerste Monitor Lichte Bedrijfswagen. Het onderzoek is een initiatief van RAI Vereniging.

Vrijwel ondervraagden verwachten dat schoner rijden het belangrijkste thema wordt de komende jaren. Ook milieuzones in binnensteden is een belangrijk thema. Van dealers, importeurs en van de overheid wordt een belangrijke rol verwacht om het bedrijf te helpen omgaan met deze veranderingen.

Verduurzaming

Verduurzaming blijkt de grootste gemene deler bij alle fleetowners. De keuze voor een vol-elektrische variant speelt hierin dus ook een belangrijke rol: gemiddeld 33 procent van de bedrijven overweegt dit al voor 2019/2020. Bij grotere fleets is dat voornemen zelfs 59 procent. De belangrijkste randvoorwaarden voor de keuze voor een elektrisch bestelauto zijn heel functioneel. In volgorde van belangrijkheid: voldoende actieradius, voldoende oplaadpunten, voldoende laadvermogen. Opvallend is dat de gewenste actieradius veel hoger ligt dan het gemiddelde aantal kilometers dat per dag wordt gereden.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen