Volkswagen zet fors in op autonoom rijdende auto's

ANP | 30-10-2019 | 14:28
Foto: ANP

Vakantie met eauto vergt gedegen planning

 

Volkswagen wil zelfrijdende auto's "op grote schaal" in het midden van het komende decennium in commercieel gebruik nemen. Daartoe bundelt Volkswagen zijn activiteiten in de nieuwe dochteronderneming Volkswagen Autonomy. Ook zal het bedrijf zijn samenwerking met Ford's bedrijf Argo AI voortzetten en in de komende jaren zal Volkswagen dochterondernemingen oprichten in Silicon Valley en China, kondigde het bedrijf aan.

In april stuurde VW vijf e-Golfs naar Hamburg voor de eerste tests met een autonoom rijdende auto in een grote Duitse stad. Het bedrijf wil een zelfrijdend systeem ontwikkelen dat als standaard in alle groeps merken zoals Seat en kan worden gebruikt. Meer dan de helft van de medewerkers van de dochteronderneming Autonomy zal in München en Wolfsburg werken. De locatie in München wordt ook het Europese hoofdkantoor van Argo AI.

Autofabrikanten, toeleveranciers uit de industrie, startende bedrijven en technische bedrijven zoals Apple en Uber werken al jaren aan de ontwikkeling van technologie voor robotauto's.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen