Volkswagen zet blockchain in bij inkoop mineralen

ANP | 23-04-2019 | 11:33
Foto: ANP

Volkswagen blockchain

 

WOLFSBURG - Volkswagen gaat blockchaintechnologie inzetten bij het inkopen van mineralen als kobalt. Via de blockchain heeft Volkswagen beter inzicht op de herkomst van het mineraal dat noodzakelijk is voor de productie van accu's.

Andere deelnemers aan dit blockchain-project zijn Ford Motor Company, Huayou Cobalt, IBM, LG Chem en RCS Global Group.

Het nieuwe platform, dat gebaseerd is op het IBM Blockchain platform maakt de traceerbaarheid van mineralen mogelijk en is transparant voor alle bedrijven in de supply chain. Ook andere mineralen die bij de productie van voertuigen worden gebruikt, kunnen op deze manier worden gevolgd.

Begin deze maand heeft de Volkswagen-groep een memorandum van overeenstemming ondertekend met Ganfeng Lithium, de op twee na grootste producent van lithiummetalen ter wereld in termen van productiecapaciteit. Lithium is de belangrijkste grondstof voor de accu's van elektrische auto's.

Ganfeng Lithium zal de komende tien jaar lithium leveren aan de Volkswagen Groep en zijn leveranciers. In de komende 10 jaar wil Volkswagen meer dan 70 zuiver elektrische voertuigen op de markt brengen. Dat betekent dat ongeveer een kwart van de voertuigen in haar portefeuille in 2025 elektrisch zal zijn.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen