Volkswagen wil record e-auto Nordschleife aanvallen

ANP | 15-04-2019 | 10:43
Foto: Volkswagen

Volkswagen wil record e-auto

 

WOLFSBURG - Volkswagen wil deze zomer het duurrecord voor elektrische auto's op de Nordschleife van de Nürburgring aanvallen met de ID R. De ID wordt aangedreven door twee elektromotoren met een systeemvermogen van 500 kW (680 pk). R is de sportieve voorloper van de ID. productfamilie, de toekomstige Volkswagen-serie voor puur elektrisch aangedreven productievoertuigen.

"De ontwikkelingen op het gebied van elektromobiliteit zijn enorm. Met ID. R willen wij bewijzen dat Volkswagen snelle elektrische auto's kan bouwen die emoties opwekken," zegt Volkswagen Motorsport Director Sven Smeets. "Net als Pikes Peak is de Nürburgring-Nordschleife een van de grootste uitdagingen voor een auto. We willen laten zien hoe krachtig elektrische auto's nu al zijn".

"Slimheid is nodig om de juiste balans te vinden tussen de topsnelheid en de beperkte elektrische energie die beschikbaar is. We concentreren ons dus op de verdere ontwikkeling van aandrijftechnologie en batterijbeheer," legt François-Xavier Demaison, technisch directeur van Volkswagen Motorsport, uit. Volkswagen Motorsport ontwikkelde de batterijen samen met de laboratoria waarin de technologie voor de ID. productfamilie wordt onderzocht.

In de cockpit van het ID. R zit Romain Dumas. De Fransman, een echte kenner van de Nordschleife na vier overwinningen in de 24-uursrace, is enthousiast over de verdere ontwikkeling van de auto: "Het is geweldig hoe het team de ID heeft ontwikkeld."

Het huidige record voor puur elektrisch aangedreven voertuigen op de Nordschleife is 6:45,90 minuten - van de Brit Peter Dumbreck aan het stuur van een NIO EP9 in 2017.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen