Volkswagen wil met elektrische sportauto Chinese piek bedwingen

ANP | 25-07-2019 | 15:52
Foto: ANP

Volkswagen wil met elektrische sportauto Chinese piek bedwingen

 

WOLFSBURG - Volkswagen heeft een spectaculair doel gezet voor de ID.R, de volledig elektrische sportauto van het merk. Het plan is om de beruchte 99 bochten van de steile Tianmen berg in China te bedwingen.

De ID.R heeft sinds 2018 al vier records gebroken. Meest recent wist de sportwagen op het Goodwood Festival of Speed het sprintrecord op 39,90 seconden te zetten. Daarmee verbrak de ID.R het al 20 jaar staande record van een Formule 1-wagen met 1,7 seconden.

De volgende uitdaging ligt in Zhangjiajie, het buitenaards ogende Chinese natuurgebied dat bij thrillseekers bekend staat om de glazen loopbruggen. Daar kronkelt langs de Tianmen berg de ‘weg van de 99 bochten’. De weg start op 200 meter boven zeeniveau, om smal en steil omhoog te gaan tot 1300 meter, eindigend bij een rotsopening die de ‘Deur naar de Hemel’ wordt genoemd.

Volkswagen heeft de ambitie om stevig te groeien op de Chinese markt voor elektrisch vervoer, en kan met de nieuwe uitdaging laten zien waar de ID.R toe in staat is. De rit staat gepland voor september 2019.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen