Volkswagen wil met e-auto ID.R tijd Formule 1-auto op Goodwood verbeteren

ANP | 04-07-2019 | 15:59
Foto: Volkswagen

Volkswagen wil record e-auto

 

GOODWOOD HOUSE - De Volkswagen ID.R gaat de komende dagen een aanval doen op het twintig jaar oude snelheidsrecord op het circuit van de Goodwood Festival of Speed. Het record is gereden met een Formule-1-wagen, Volkswagen gaat proberen de tijd te verbeteren met de volledige elektrisch aangedreven ID.R.

Het record staat op 41,6 seconden en is al sinds 1999 in handen van de Duitser Nick Heidfeld die de ronde reed in de McLaren-Mercedes MP4/13 F.

Of Romain Dumas met zijn ID.R de aanval op Nick Heidfeld's record met succes zal afronden, hangt ook af van de omstandigheden in het weekend. Het veranderende weer in Zuid-Engeland en de conditie van het circuit in Goodwood House zijn enkele van de onzekerheden waar het team mee te maken heeft.

Weer cruciaal

"Het is moeilijk om goed in te schatten hoeveel grip de baan biedt. Dit verandert voortdurend in de loop van het weekend", zegt coureur Dumas. Volkswagen-partner Bridgestone rust de ID.R voor de sprint op het 1,86 kilometer lange circuit uit met bijzonder zachte en dus extreem klevende racebanden.

De ID.R weegt minder dan 1.000 kilogram met de bestuurder. Vier weken geleden zette Dumas het record voor elektrische auto op de Nordschleife van de Nürburgring nog scherper.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen