Volkswagen wil marktleider zijn met elektrische auto's in China

ANP | 16-04-2019 | 11:32
Foto: Volkswagen

Volkswagen wil marktleider zijn met elektrische autos in China

 

SHANGHAI - Volkswagen wil zich nog nadrukkelijker richten op China. "Als merk willen we de nummer één zijn op het gebied van elektrische mobiliteit in China en daarbuiten." Dat zei Volkswagen-ceo Herbert Diess in Shanghai, voor de start van de autoshow in de Chinese havenmetropool.

Als reactie op de zich snel ontwikkelende markt voor elektrische auto's in China heeft Volkswagen de afgelopen jaren al miljardeninvesteringen aangekondigd. Met subsidies voor e-auto's en beperkingen op verbrandingsmotoren wil de Chinese regering ervoor zorgen dat in 2020 ten minste vijf miljoen elektrische auto's op de Chinese wegen kunnen rijden. Vorig jaar werd geschat dat in China ongeveer een miljoen elektrische auto's werden verkocht.

"Ongeveer de helft van onze 20.000 ontwikkelingsdeskundigen doet al onderzoek naar technologieën, producten en auto-ontwerpen voor China", aldus Diess. China is het enige land met een duidelijk plan om elektrische mobiliteit als nieuwe norm te hanteren. "Dit land zet de standaard voor alle anderen."

VW wil de komende tien jaar 22 miljoen elektrische auto's produceren. Volkswagen heeft zondag de elektrische zevenzitter ID. ROOMZZZ gepresenteerd.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een elektrische Volkswagen?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen