Volkswagen wil 36.000 laadpunten in Europa neerzetten

ANP | 08-06-2019 | 12:47
Foto: ANP

Volkswagen e-Nieuws - Volkswagen wil 36.000 laadpunten in Europa neerzetten

 

WOLFSBURG - De Volkswagen Groep wil voor 2025 verspreid in heel Europa 36.000 laadpunten voor elektrische auto's neerzetten. Zo'n 11.000 laadpunten worden onder de vlag van het merk Volkswagen gerealiseerd. Deze laadpunten komen onder meer bij ongeveer 3000 dealers in grote steden en 4000 grotendeels openbare laadpunten bij fabrieken van Volkswagen. Met het plan is 250 miljoen euro gemoeid.

Volkswagen wil verder samen met onder meer Ford en BMW in 2020 ook 400 snellaadstations installeren met in totaal 2400 oplaadpunten langs de belangrijkste wegen en snelwegen in Europa onder de paraplu van laadpaalexploitant IONITY. Daarnaast brengt Volkswagen een snellaadinfrastructuur naar stedelijke gebieden. Eind juni worden in Wolfsburg de eerste 28 niet in het autosnelwegennet gelegen snellaadstations in gebruik genomen.

Verder biedt Volkswagen via de 'We charge'-service toegang tot meer dan 100.000 oplaadpunten in heel Europa. Op middellange termijn zal dit aantal stijgen tot 150.000 oplaadpunten. Er zijn samenwerkingsverbanden gepland met winkelketens, zodat klanten hun auto's gemakkelijk kunnen opladen terwijl ze winkelen. In het Verenigd Koninkrijk is een begin gemaakt met Tesco en andere ketens zullen volgen.

Toch vindt Volkswagen dat de Duitse regering de laadinfrastructuur verder moeten stimuleren. De autofabrikant wijst erop dat er in het regeerakkoord is afgesproken dat er uiterlijk in 2020 100.000 laadpunten extra moeten zijn, maar dat slechts een fractie daarvan is gerealiseerd. De huidige Duitse wetgeving maakt het plaatsen van laadpunten complex. Daarom pleit Volkswagen voor wijzigingen en subsidies.

"De laadinfrastructuur zal in toenemende mate de cruciale factor worden voor de snelle doorbraak van e-mobiliteit in Duitsland. Het opladen van een elektrische auto moet net zo eenvoudig en normaal worden als het opladen van een smartphone. Daarom hebben we aanzienlijk meer oplaadpunten in de openbare ruimte nodig en eenvoudige regels voor de installatie van particuliere laadpunten. Volkswagen wil een signaal afgeven en is betrokken bij de ontwikkeling van laadinfrastructuur op alle niveaus", zegt Thomas Ulbrich, lid van de raad van bestuur van het merk Volkswagen verantwoordelijk voor E-Mobility.

Bekijk meer e-Nieuws

Wellicht vind je dit ook interessant:

Meer weten?

Schrijf je dan direct in voor de speciale Elektrisch Rijden-nieuwsbrief

Stel samen

Geïnteresseerd in een e-up! of e-Golf?

Dealer zoeken

Neem contact op met je dealer om een proefrit te plannen